Αυτός είναι ο ακριβότερος παίκτης από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και δεν είναι ο Μέσι!

Μετά από 39 ολόκληρα χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να εισπράξει τα περισσότερα χρήματα από ποδοσφαιριστή που βγήκε από την διάσημη... Μασία! Αλλά θα πρέπει να κάνει υπομονή πέντε μήνες.

Από τον 1702 μέχρι τον Οκτώβριο του 1979 και τώρα τον Γενάρη του 2018 έχουν περάσει πολλές ζωές από την Μασία. Την ιστορική ακαδημία της Μπαρτσελόνα, που "χτίστηκε" πάνω σε ένα παλαιό κτήριο το οποίο στη συνέχεια διαμορφώθηκε κατάλληλα για να φιλοξενήσει τους πιτσιρικάδες της Μπαρτσελόνα.

Το 2011, ωστόσο, η διοίκηση της Μπάρτσα εγκαινίασε τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες της, αφήνοντας το ιστορικό κτήριο να χρησιμοποιείται για υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας.

Σε αυτά τα 39 χρόνια λειτουργίας, η Μπαρτσελόνα δεν έχει κατορθώσει, σύμφωνα με την AS, να πάρει πάνω από 35.000.000€ από πώληση ποδοσφαιριστή της. Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει το καλοκαίρι που μας έρχεται με τη βοήθεια των... Ιταλών.

Ο Ραφίνια, που βρίσκεται στην Βαρκελώνη από το 2006, δόθηκε δανεικός με οψιόν αγοράς 35.000.000€ + 3.000.000€ στην Ίντερ και όλοι ελπίζουν πως... επιτέλους η διάσημη ακαδημία θα φέρει και μεγάλα έσοδα στον σύλλογο.

Φυσικά από την Μασία έχουν βγει σπουδαίοι παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Μέσι, όμως το ποδόσφαιρο είναι πλέον... μπίζνα και ειδικότερα στην περίπτωση της συγκεκριμένης ακαδημίας, τα τελευταία χρόνια υπάρχει γκρίνια για το γεγονός πως δεν έχει βγάλει κάποιο ταλέντο ανάλογο με τη γενιά των Τσάβι, Μέσι, Ινιέστα.

Παικτών δηλαδή που έχουν ξεπεράσει, κατά πολύ, τα 31 τους χρόνια...

AP Photo/Manu Fernandez

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.