Έγινε και αυτό: MONO Μπαρτσελόνα στο πρωτοσέλιδο της Marca!

Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών τη μέρα του δημοψηφίσματος και η "Marca" την είχε πρώτο θέμα αφήνοντας λίγο χώρο για την... Ρεάλ Μαδρίτης!

Η "Marca" έχει αποδείξει πως παρά το γεγονός ότι είναι φίλα προσκείμενη στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν "κλείνει τα μάτια" όταν υπάρχουν θέματα στην αθλητική επικαιρότητα που χρήζουν της προσοχής της και το απέδειξε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την ημέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

Σε μία ημέρα που Καταλανοί πήγαν στις κάλπες για να ασκήσουν το δικαίωμά τους μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα που είχε επεισόδια και συμπλοκές στην Βαρκελώνη και υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα να παίξει κόντρα στην Λας Πάλμας με κλειστές τις πόρτες για το κοινό της υπό το φόβο των επεισοδίων.

 

Φυσικά μόνο ασυνήθιστο και αλλόκοτο μπορεί να χαρακτηριστεί το θέαμα με τις άδειες εξέδρες στο "Καμπ Νόου" και έτσι η "Marca" επέλεξε να μην έχει πρώτο θέμα την Ρεάλ, όπως κάνει συνήθως, αλλά τους Καταλανούς και το ιδιαίτερο παιχνίδι τους.

"Σε αυτή την Μπάρσα δεν υπήρχε κάποιος για να χειροκροτήσει", ήταν ο τίτλος που επέλεξε για το πρωτοσέλιδό της, στο οποίο κυριαρχεί μία ομαδική φωτογραφία των παικτών του Βαλβέρδε λίγο πριν τη σέντρα όπου φορούν όχι την παραδοσιακή μπλαουγκράνα εμφάνιση αλλά την Σεμένια, εκείνη με τα χρώματα της Καταλωνίας.

 

Την ίδια ώρα οι πρωτοφανείς εικόνες του άδειου "Καμπ Νόου" συνοδεύουν την πρώτη σελίδα και στα δύο μεγάλα καταλανικά αθλητικά ΜΜΕ, με την "Mundo Deportivo" να έχει τίτλο "Κλειστές πόρτες" και την "Sport" να τιτλοφορείται "Ντροπή".

 

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez