Η εμπειρία του Πετί στην Μπαρτσελόνα: "Πόλεμος και εθνικισμός στα αποδυτήρια"

Ως ένα μεγάλο λάθος για την καριέρα του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα το 2000 ο Εμάνουελ Πετί.

Πιο μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ο λόγος για τον οποίο ο παλαίμαχος Γάλλος άσος πιστεύει ότι λάθεψε επιλέγοντας ως επαγγελματικό προορισμό τη Βαρκελώνη.

Ιδού τι είπε στο BBC: "Πήγα στην ομάδα σε μία πολύ κακή στιγμή. Υπήρχε πόλεμος στα αποδυτήρια μεταξύ των Καταλανών και των Ολλανδών. Και ένας προπονητής, ο Σέρα Φερέρ, που δεν είχε το χάρισμα να εμπνεύσει. Η πολιτική και ο εθνικισμός υπήρχαν στην καθημερινότητά μας και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αντέξω".

Για να καταλήξει: Ο κόσμος μου έλεγε "μην προσπαθείς να μάθεις  Ισπανικά, μάθε καταλανικά. Εγώ απαντούσα "στην Ισπανία δεν είμαστε;". Και μου έλεγαν: "Οχι είσαι στην Καταλονία". Αυτό νομίζω ότι πλησίαζε το ρατσισμό. Ηθελα να φύγω, ήθελα να μιλάω για ποδόσφαιρο, όχι για πολιτική".

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.