Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε στην αρχή και στο τέλος κι έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2 από το "Βιθέντε Καλδερόν" της Ατλέτικο Μαδρίτης για την 26η αγωνιστική, διατηρώντας την πρωτοπορία της Primera Division. Προσωρινή ανατροπή για τους "ροχιμπλάνκος" στο 1ο ημίχρονο, δύο πέναλτι δεν έδωσε ο διαιτητής.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Η Ατλέτικο Μαδρίτης περίμενε 63 χρόνια για να διπλασιάσει τις νίκες της στο πρωτάθλημα σε Derbi madrileño, αλλά ο Καρίμ Μπενζεμά είχε διαφορετική άποψη. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Γάλλος επιθετικός άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ εκθέτοντας την άμυνα των "ροχιμπλάνκος". Το γκολ "μούδιασε" κάπως τους γηπεδούχους, που δεν αντέδρασαν άμεσα. Όταν αποφάσισαν να το πράξουν, βρήκαν απέναντί τους τον διαιτητή που αρνήθηκε να καταλογίσει καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ντιέγο Κόστα από τον Σέρχιο Ράμος.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Η ένταση χτύπησε "κόκκινο" στο γήπεδο και στις εξέδρες. Τα μαρκαρίσματα έγιναν πιο δυνατά, η ψυχραιμία χάθηκε εκατέρωθεν και τα λάθη αυξήθηκαν. Ως εκ τούτου, η άμυνα της Ρεάλ "ξέχασε" τον Κόκε μέσα στην περιοχή και ο νεαρός Ισπανός με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Η ανατροπή της ομάδας του Ντιέγο Σιμεόνε ολοκληρώθηκε στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, όταν ο Γκάμπι εκτόξευσε μία οβίδα από τα 35 μέτρα και νίκησε τον Ντιέγο Λόπεθ για το 2-1.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Το μομέντουμ ήταν με την Ατλέτικο, η οποία είχε καλές στιγμές και στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, κυρίως από αέρος. Η αστοχία στέρησε το 3ο τέρμα των γηπεδούχων (μεταξύ άλλων και δοκάρι του Αρντά Τουράν, που όσο κυλούσε ο χρόνος, άρχισαν να προσφέρουν μέτρα στους αντιπάλους τους.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Το "θέατρο" του Πέπε σε μαρκάρισμα του Ντιέγο Γοδίν, το χέρι του Γκάμπι στο τείχος, σε εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο και το μαρκάρισμα του Άλβαρο Αρμπελόα ξανά στον Κόστα μέσα στην περιοχή της Ρεάλ, ενίσχυσαν την πολεμική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ατλέτικο και νυν βοηθός του Σιμεόνε, Ερνάν Μπούργος, δεν άντεξε στην τελευταία φάση και ζητώντας πέναλτι από τον διαιτητή, χρειάστηκε 5 άτομα να τον συγκρατήσουν.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Ο Κάρλο Αντσελότι, κατά την προσφιλή συνήθειά του, άλλαξε τα μπακ για να αλλάξει τη ροή του αγώνα, με τον Αργεντινό ομόλογό του να μην προχωρά σε μεταβολές της ενδεκάδας. Οι αστέρες των φιλοξενουμένων άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να απειλούν την εστία του Τιμπό Κουρτουά. Ένα νέο λάθος της άμυνας της Ατλέτικο έστρωσε την μπάλα στο πέναλτι για τον Ρονάλντο, ο οποίος σκόραρε για 12η φορά κατά του συγκεκριμένου αντιπάλου σε 13 παιχνίδια κι έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας που διατηρεί πρωτοπόρο την ομάδα του.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-2-3-1): Κουρτουά, Χουανφράν, Γοδίν, Μιράντα, Λουίς, Γκάμπι, Σουάρεθ, Τουράν (83' Ροδρίγκες), Κόκε, Γκαρθία, Κόστα

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Λόπεθ, Αρμπελόα (71' Καρβαχάλ), Πέπε, Ράμος, Κοενρτάο (59' Μαρσέλο), Μόντριτς, Αλόνσο, Ντι Μαρία (72' Ίσκο), Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Διαβάστε ακόμη

Το live της αναμέτρησης

26η αγ.: Απειλεί η Μπαρτσελόνα, υποχωρεί η Βαλένθια

News 24/7

24MEDIA NETWORK