Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η "βασίλισσα" της ισπανικής πρωτεύουσας για το 2013, αφού μετά από τον τελικό του κυπέλλου, επιβλήθηκε της Ρεάλ στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ντιέγο Κόστα. Αδικημένοι από το τελικό σκορ οι "ροχιμπλάνκος", που νίκησαν για πρώτη φορά τη συμπολίτισσά τους στην Primera Division αυτήν τη... χιλιετία.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Οι "ροχιμπλάνκος" είναι η ομάδα που απειλεί να σπάσει το "δίπολο" των "μερένγκες" με την Μπαρτσελόνα και με βάση την εικόνα του 1ου ημιχρόνου το πέτυχε. Οι φιλοξενούμενοι ένιωσαν σαν στο... σπίτι τους στο "Μπερναμπέου" και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά. Τα διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα στα "αστέρια" της πιο ακριβής ομάδας όλων των εποχών είχαν καθοριστικό αποτέλεσμα, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ακουμπούσε μπάλα, ο Ίσκο ήταν εγκλωβισμένος και ο Καρίμ Μπενζεμά περίμενε σέντρες του Άνχελ ντι Μαρία για να απειλήσει τον Τιμπό Κουρτουά.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Την ώρα που ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν θεατής δίχως εισιτήριο στο παιχνίδι, ο ομόλογός του της Ρεάλ μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του στο 11', όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντιέγο Κόστα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, για τις χάρες του οποίου εδώ και μια εβδομάδα "σφάζονται" η ομοσπονδία της πατρίδας του με την ισπανική, αναστάτωνε διαρκώς την αμυντική τετράδα των γηπεδούχων και μετά από το τέρμα που σημείωσε. Ο χαμηλός ρυθμός ευνοούσε τις "θανατηφόρες" αντεπιθέσεις των παικτών του Ντιέγο Σιμεόνε και εάν ο Τιάγο ή ο Αρντά Τουράν ήταν πιο εύστοχοι στις σπουδαίες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, το "Μπερναμπέου" θα είχε σιγήσει νωρίτερα.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Ο Αντσελότι έριξε στο ματς τους δύο πρώην παίκτες της Τότεναμ που είχε στον πάγκο με το 2ο ημίχρονο και η μορφή του αγώνα άλλαξε. Αιτία δεν ήταν η πιο δαπανηρή μεταγραφή της ιστορίας, ο Γκάρεθ Μπέιλ, που έκανε ντεμπούτο μπροστά στο κοινό της νέας ομάδας του, δεν διακρίθηκε στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε (και για να συμβεί αυτό θυσιάστηκε ο Ντι Μαρία), όμως ο Λούκα Μόντριτς έβαλε μία τάξη στο κέντρο των γηπεδούχων. Σε αυτό βοήθησε και η επιλογή του Σιμεόνε να παραχωρήσει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε οι παίκτες του να βγαίνουν πιο ξεκάθαρα σε αντεπιθέσεις κόντρα στους εκτός κλίματος Πέπε και Άλβαρο Αρμπελόα.

Τα νεύρα και οι αψιμαχίες των παικτών κυριάρχησαν στο 2ο ημίχρονο, σε αντίθεση με τις καλές στιγμές. Ένα τετ α τετ του Κόστα στο 61ο λεπτό θα μπορούσε να "σφραγίσει" τη νίκη για τους φιλοξενούμενους, αλλά αυτήν τη φορά τον νίκησε ο Λόπεθ. Το τελευταίο χαρτί του Αντσελότι ήταν ο Άλβαρο Μοράτα, αλλά η έξοδος του Ίσκο προκάλεσε αναστάτωση στις εξέδρες. Λίγο πριν από το τέλος, το παιχνίδι απέκτησε ξέφρενο ρυθμό.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Από τη μία, όλη η άμυνα της Ρεάλ είχε "κιτρινιστεί" και δεν μπορούσε να μαρκάρει σωστά στις αντεπιθέσεις, η μία εκ των οποίων κατέληξε σε δοκάρι του Κόκε. Από την άλλη, τα γεμίσματα απελπισίας στην αντίπαλη περιοχή έγιναν μονόδρομος στην αναζήτηση της ισοφάρισης. Αυτή η μέθοδος απέναντι στην αμυντική λειτουργία της συγκεκριμένης Ατλέτικο δεν θα μπορούσε να είχε αποτέλεσμα και για πρώτη φορά μετά από το 1999 οι "ροχιμπλάνκος" φεύγουν νικητές από το γήπεδο της Ρεάλ στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας την απόσταση από τους "μερένγκες" στους 5 πόντους, έχοντας το απόλυτο των βαθμών μετά από 7 αγωνιστικές (μαζί με την Μπαρτσελόνα).

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Ρεάλ Μαδρίτης (4-4-2): Λόπεθ, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Ντι Μαρία (46' Μπέιλ), Κεντίρα, Ιγιαραμέντι (46' Μόντριτς), Ίσκο (76' Μοράτα), Μπενζεμά, Ρονάλντο

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Κουρτουά, Χουανφράν, Γοδίν, Μιράντα, Λουίς, Τουράν (88' Ροδρίγκες), Γκάμπι, Τιάγο, Κόκε, Κόστα (86' Μπαπτιστάο), Βίγια (87' Γκαρθία)

Διαβάστε ακόμη

Το live της αναμέτρησης

Ρεκόρ η Μπαρτσελόνα, χτύπησε ο Μέσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK