Υπέρ της δημοκρατίας ο Τσάβι, μίλησε για ντροπή!

Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα εξοργίστηκε από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Βαρκελώνη και έστειλε μήνυμα υπέρ του δικαιώματος των Καταλανών για δημοψήφισμα (VIDEO).

Οι Καταλανοί πήγαν στις κάλπες για να πάρουν θέση στο δημοψήφισμα περί ανεξαρτησίας ή όχι από την Ισπανία, με την ισπανική κυβέρνηση να κάνει ωστόσο ό,τι μπορεί για να το εμποδίσει (υπήρχε και χρήση αστυνομικής βίας) και το γεγονός αυτό να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Ένας από εκείνους που ξέσπασε μάλιστα ήταν ο Τσάβι, με τον νυν άσο της Αλ Σάαντ και πρώην αρχηγό της "Μπάρσα" να στέλνει σαφέστατο μήνυμα μέσω Twitter στην αγγλική, στην καστιλιάνικη και στην καταλανική διάλεκτο.

"Aυτό που συμβαίνει στην Καταλωνία είναι ντροπή, είναι για κλάματα. Σε μία δημοκρατική χώρα οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να ψηφίζουν. Όλη μου η υποστήριξη πηγαίνει στους Καταλανούς που προσπαθούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν. Ζήτω η Καταλονία".

 

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".