Ιταλία - Ιαπωνία 4-3

Η Ιταλία έζησε εφιαλτικές στιγμές κόντρα στην Ιαπωνία του Αλμπέρτο Τζακερόνι, ωστόσο επικράτησε 4-3 στο ωραιότερο, μέχρι στιγμής, παιχνίδι του Confederations Cup και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση.

Ιταλία - Ιαπωνία 4-3

Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της "σκουάντρα ατζούρα" δεν θα περίμενε τέτοιο ξεκίνημα από την ομάδα του, αφού μετά την κλασική ευκαιρία του Ριοΐτσι Μαέντα στο 5ο λεπτό, η Ιαπωνία πήρε προβάδισμα δύο γκολ χάρη στο, ανύπαρκτο, πέναλτι που εκτέλεσε ο Κεϊσούκε Χόντα (στο 21') και το γυριστό σουτ του Σίντζι Καγκάβα μετά από σύγχυση στα αντίπαλα καρέ (στο 33'). Αυτό ήταν το 14ο διεθνές γκολ του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι ξαναμπήκε στο παιχνίδι όταν στο 41ο λεπτό ο Ντανιέλε ντε Ρόσι εκμεταλλεύθηκε ένα κόρνερ του Αντρέα Πίρλο και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Στις καθυστερήσεις ο Εμανουέλε Τζιακερίνι σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Έιτζι Καβασίμα, αποδεικνύοντας ότι η Ιταλία έχει αφυπνιστεί ενόψει του δευτέρου μέρους.

Εν αντιθέσει με το πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους "ατζούρι, αφού στο 50ό λεπτό ο Ατσούτο Οτσίντα έβαλε αυτογκόλ (μετά από γύρισμα του Τζιακερίνι) και στο 52ο ο Μάριο Μπαλοτέλι ανέτρεψε τα δεδομένα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (προήλθε από ακούσιο χέρι του Μακότο Χασέμπε).

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε, ώσπου ο Σίντζι Οκαζάκι ισοφάρισε εκ νέου με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γιασουχίτο Έντο. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να ξαναδώσει το προβάδισμα στην Ιαπωνία, όμως, στο 82ο λεπτό είχε διπλό δοκάρι! Εν τέλει η ομάδα που έκανε το 4-3 και προκρίθηκε ήταν η Ιταλία, με τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο στο 86ο λεπτό.

Οι συνθέσεις

Ιταλία: Μπουφόν, Μάτζιο (59' Αμπάτε), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Πίρλο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Ακουιλάνι (30' Τζιοβίνκο), Τζιακερίνι (68' Μαρκίζιο), Μπαλοτέλι.

Ιαπωνία: Καψασίμα, Ουτσίντα (73' Χ. Σακάι), Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Χασέμπε (92' Νακαμούρα), Έντο, Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάβα, Μαέντα (79' Χάφενααρ).

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Μάριο Μπαλοτέλι έχει ευστοχήσει και στα 19 πέναλτι που έχει εκτελέσει στην καριέρα του.

# Το μοναδικό παιχνίδι που περιελάμβανε περισσότερα από 7 γκολ στη διοργάνωση ήταν εκείνο της 1ης Αυγούστου 1999 όπου η Βραζιλία είχε συντρίψει με 8-2 την Σαουδική Αραβία. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες η Νιγηρία είχε διασύρει την Ταϊτή με 6-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK