Ιταλία - Βραζιλία 2-4

Ένα καταιγιστικό 2ο ημίχρονο αποζημίωσε τους 48.000 θεατές την "Αρένα Φόντε Νόβα" του Σαλβαδόρ, που παρακολούθησαν τη Βραζιλία να υποτάσσει την Ιταλία με 4-2 και να καταλαμβάνει την πρωτιά του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Ιταλία - Βραζιλία 2-4

Στο 1ο ημίχρονο οι 2 ομάδες που είχαν εξασφαλίσει ήδη το "εισιτήριο" της πρόκρισης ανταγωνίζονταν στους... τραυματισμούς. Η "σκουάντρα ατζούρα" είχε 2, με τον Ρικάρντο Μοντολίνο να δίνει τη θέση του στον Εμανουέλε Τζιακερίνι και τον Ινιάτζιο Αμπάτε στον Κριστιάν Μάτζιο, με συνέπεια ο Τσέζαρε Πραντέλι να μην τεστάρει όσο θα ήθελε το δίδυμο του αρχηγού της Μίλαν με τον άσο της Φιορεντίνα στα χαφ. Στον αντίποδα, ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι είδε τον αρχηγό Νταβίντ Λουίζ να αποχωρεί χωλαίνοντας και τον Ντάντε να παίρνει τη θέση του και να σκοράρει στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας προβάδισμα στη "σελεσάο" που είχε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά όχι ιδιαίτερες ευκαιρίες.

Όταν οι ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, επέδειξαν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και δικαιώθηκαν γι' αυτό. Το γκολ του Τζιακερίνι στο 51ο λεπτό έβαλε "φωτιά" στο ματς, την οποία ανέλαβε να σβήσει το αστέρι της διοργάνωσης, Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μπαρτσελόνα εκτέλεσε εύστοχα φάουλ, έφτασε τα 23 διεθνή γκολ (και 14 ασίστ) σε 37 ματς με τη "σελεσάο" και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Βραζιλία, η οποία έκανε το 3-1 με τον Φρεδ στο 66' "κλειδώνοντας" τη νίκη.

Οι τύποις γηπεδούχοι μείωσαν με περιπετειώδη τρόπο, όταν σε ένα κόρνερ ο Ουζμπέκος διαιτητής Μπαβσάν Ιρμάτοφ καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Μάριο Μπαλοτέλι, αλλά βλέποντας τη φάση να εξελίσσεται και τον Τζιόρτζιο Κιελίνι να σκοράρει, άφησε... πλεονέκτημα για το 3-2. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι είχαν οπισθοχωρήσει με την είσοδο του Φερνάντο και είδαν τον Μάτζιο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά στο 80'. Ο Φρεδ έδωσε ξανά τη λύση (με βοήθεια του... Τζιανλουίτζι Μπουφόν) και με το 5ο φετινό τέρμα του (όσα έχει και ο Νεϊμάρ), διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 88'.

Ιταλία: Μπουφόν, Αμπάτε (30' Μάτζιο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντε Σίλιο, Ακουιλάνι, Μοντολίβο (26' Τζιακερίνι), Καντρέβα, Ντιαμάντι (73' Ελ Σαραουί), Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι

Βραζιλία: Σέζαρ, Άλβες, Σίλβα, Λουίζ (34' Ντάντε), Μαρσέλο, Γκουστάβο, Ερνάνες, Χουλκ (76' Φερνάντο), Οσκάρ, Νεϊμάρ (69' Μπερνάρ), Φρεδ

Σε ρυθμούς twitter

# Το παιχνίδι παρακολούθησε από τις εξέδρες ο Κόμπε Μπράιαντ.

# Η Βραζιλία μετράει 7 σερί ματς αήττητη (4 νίκες, 3 ισοπαλίες) απέναντι στην Ιταλία. Τελευταία αποτυχία, στο Μουντιάλ του 1982 με το περίφημο χατ τρικ του Πάολο Ρόσι.

# Ο Νεϊμάρ επελέγη και στο 3ο ματς του ομίλου MVP του αγώνα, ενώ σκόραρε και σε αυτό το παιχνίδι. Μόνο οι Ροναλντίνιο, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε και Ντάβιντ Βίγια έχουν σημειώσει γκολ και στα 3 παιχνίδια της φάσης των ομίλων του θεσμού.

# Η Βραζιλία είναι αήττητη και στα 22 ματς του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών όπου έχει σημειώσει το πρώτο γκολ (20 νίκες, 2 ισοπαλίες).

News 24/7

24MEDIA NETWORK