Ουρουγουάη - Ιταλία 2-3 πέν.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ντιέγκο Φορλάν, Μάρτιν Κάσερες και Βάλτερ Γκάργκανο στη διαδικασία των πέναλτι, χαρίζοντας το... χάλκινο μετάλλιο του Confederations Cup στην Ιταλία. Στην κανονική διάρκεια η Ουρουγουάη είχε ισοφαρίσει δύο φορές (2-2).

Ουρουγουάη - Ιταλία 2-3 πέν.

Ο Νταβίντε Αστόρι ήταν το πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου στην "Αρένα Φόντε Νόβα", αφού στο 24ο λεπτό σκόραρε το παρθενικό του γκολ με την εθνική Ιταλίας. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεσάντρο Ντιαμάντι, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, βρήκε στην πλάτη του Φερνάντο Μουσλέρα και κατέληξε στα πόδια του αμυντικού της Κάλιαρι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Ο Έντινσον Καβάνι βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 32ο λεπτό, ωστόσο δεν χρίστηκε σκόρερ, αφού -ορθώς- καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Τελικά ο 26χρονος επιθετικός, που βγάζει το ψωμί του στην Ιταλία, ισοφάρισε στο 58ο λεπτό με εκπληκτικό πλασέ έπειτα από πολύ γρήγορη αντεπίθεση. Αν μη τι άλλο, ο άσος της Νάπολι απέδειξε ότι λίγοι παίκτες διαθέτουν την εκτελεστική του δεινότητα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κράτησε ζωντανούς τους "ατζούρι", αφού απέκρουσε και τις δύο προσπάθειες του Ντιέγκο Φορλάν, ενώ στο 73' ο Ντιαμάντι εκτέλεσε ιδανικά ακόμα ένα φάουλ μόνο που αυτή τη φορά η μπάλα του έκανε το χατήρι. Η χαρά της ομάδας του Τσέζαρε Πραντέλι, πάντως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 78' ο Καβάνι ισοφάρισε εκ νέου (με απευθείας εκτέλεση φάουλ).

Ο μικρός τελικός οδηγήθηκε στην παράταση όπου το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, ενώ το δεύτερο περιελάμβανε την αποβολή του Ρικάρντο Μοντολίβο στο 111ο λεπτό. Ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι όπου ο Φορλάν νικήθηκε -ξανά- από τον Μπουφόν και ο Ματία ντε Σίλιο από τον Μουσλέρα, προτού ο Μπουφόν αποκρούσει τις εκτελέσεις των Μάρτιν Κάσερες και Βάλτερ Γκάργκανο για να χαρίσει το... χάλκινο μετάλλιο στην Ιταλία.

Οι συνθέσεις

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Γκάργκανο, Σουάρες, Φορλάν, Μ. Περέιρα (82' Α. Περέιρα), Αρέβαλο (106' Ν. Πέρες), Καβάνι, Κάσερες, Κ. Ροντρίγκες (56' Ά. Γκονσάλες).

Ιταλία: Μπουφόν, Μάτζιο, Κιελίνι, Αστόρι (96' Μπονούτσι), Ντε Σίλιο, Καντρέβα, Τζιλαρντίνο, Ελ Σαραουί, Ντε Ρόσι (70' Ακουιλάνι), Μοντολίβο, Ντιαμάντι (83' Τζιακερίνι).

Σε ρυθμούς twitter

Ουρουγουάη - Ιταλία 2-3 πέν.

# O Λουίς Σουάρες με την κόρη του Ντελφίνα πριν από τη σέντρα του μικρού τελικού.

# Η Ουρουγουάη έχει χάσει τους επτά από τους τελευταίους οκτώ μικρούς τελικούς σε Παγκόσμιο Κύπελλο, Confederations Cup και Copa América.

# Ο πρωταγωνιστής του αγώνα (Τζιανλουίτζι Μπουφόν) δεν απέκρουσε ούτε ένα πέναλτι στον ημιτελικό με την Ισπανία. Σήμερα έπιασε τρία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK