Διατηρήθηκε το λάθος στην εμφάνιση της Ισπανίας

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρουσίασε τη νέα εμφάνιση των πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου και προς έκπληξη όλων, διατήρησε το λάθος στο εθνόσημο, το οποίο είχε επισημανθεί από ερευνητές πριν από 2 χρόνια.

Διατηρήθηκε το λάθος στην εμφάνιση της Ισπανίας

Το εθνόσημο το οποίο βρίσκεται στην εμφάνιση φιλοξενεί στο κέντρο του ένα πλαίσιο με 3 χρυσούς κρίνους σε μπλε φόντο, το οποίο αποτελεί το έμβλημα του βασιλικού οίκου των Γάλλων Βουρβόνων.

Από τις 10 Αυγούστου του 2010, ένας ερευνητής της οικοσημολογίας είχε ενημερώσει την ομοσπονδία για το λάθος, καλώντας την να χρησιμοποιήσει το οικόσημο των Ισπανών Βουρβόνων, που διαφοροποιείται ως προς το πλαίσιο, αφού τους 3 κρίνους περιβάλλει μία κόκκινη μπορντούρα.

Διατηρήθηκε το λάθος στην εμφάνιση της Ισπανίας

Η κατασκευάστρια εταιρία "Adidas" είχε υποσχεθεί ότι θα αλλάξει το ισπανικό εθνόσημο για το Euro 2012, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η εταιρία επιρρίπτει ευθύνες στην RFEF, διότι δεν κατέθεσε επίσημο αίτημα, ενώ η ομοσπονδία κατηγορεί την "Adidas", η οποία -θεωρεί- ήταν υπεύθυνη για να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες.

Η νέα εμφάνιση, όμως, περιλαμβάνει το ίδιο λάθος, με συνέπεια η "φούρια ρόχα" να εκπροσωπήσει την Ισπανία στο προσεχές Κύπελλο Συνομοσπονδιών, τιμώντας τους... Γάλλους Βουρβόνους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK