Από την Καλλονή στα πετροδόλαρα του Ομάν

Ήρθε στην Ελλάδα ως Σουηδικό πολυεργαλείο στην επίθεση, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε ένα γκολ! Λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε σούπερ συμβόλαιο με σύλλογο του Ομάν. Διαβάστε ποιος είναι.

Δύσκολο το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα. Συμφωνείς στα χρήματα, υπογράφεις συμβόλαιο, παρουσιάζεται όλο χαμόγελο και υποσχέσεις, αλλά στο τέλος πολλές φορές μένεις μπουκάλα.

Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και με την περίπτωση του Σόνι Κάρλσον. Ο Σουηδός ήρθε τον Γενάρη στην Καλλονή, παίρνοντας... προκαταβολή 5.000€ και λίγους μήνες αργότερα βρίσκεται σε δικαστήρια, αφού έχει να παίρνει άλλες 30.000€ (υπέγραψε για 6+12 μήνες).

Στο διάστημα που βρέθηκε στη χώρα μας βέβαια μέτρησε εννέα συμμετοχές (8 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο) δίχως γκολ. Αυτό δεν τον εμπόδισε, ωστόσο, από το να συμφωνήσει αρκετούς μήνες αργότερα με σύλλογο από το Ομάν (Al Rustaq)!

Μάλιστα τα χρήματα που θα λάβει για τους 8.5 μήνες που έχει διάρκεια το συμβόλαιο είναι εξαιρετικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αγγίζουν τα 150.000 δολάρια!

Έτσι τους έπεισε

Για έναν επιθετικό χωρίς γκολ το τελευταίο διάστημα είναι δύσκολο να πάρει αυτά τα λεφτά. Πως τα κατάφερε ο Κάρλσον; Πήγε στο Ομάν, δοκιμάστηκε σε δυο παιχνίδι και έβγαλε μάτια! Ένα κρίσιμο γκολ και μία ασίστ θα τον κάνουν πλουσιότερο.

Το τελευταίο πράγματα που έκανε πάντως ο Κάρλσον στην Σουηδία ήταν να πάει στον αγαπημένο του κουρέα. Ανέβασε μάλιστα και σχετική φωτογραφία στο facebook:

 

Podcasts

Γιάρδες, ξύλο, touchdown: Πώς 'κολλάει' κάποιος με το NFL

Με αφορμή τους αποψινούς τελικούς περιφερειών του NFL που θα αναδείξουν και το ζευγάρι του φετινού Super Bowl, το Contra.gr κλείνει στο στούντιο δύο σεσημασμένους λάτρεις του αθλήματος και επιχειρεί να μάθει τουλάχιστον τα βασικά.