Ελλιπής η εκπαίδευση του πιλότου της μοιραίας πτήσης

Νέα δεδομένα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη τέλος Νοεμβρίου στην Κολομβία, οδηγώντας στο θάνατο 71 άτομα, μεταξύ των οποίων η πλειονότητα των αθλητών της βραζιλιάνικης Τσαπεκοένσε.

Ο δικηγόρος του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Ομάρ Ντουράν αποκάλυψε ότι ο πιλότος δεν είχε τις απαιτούμενες ώρες πτήσης. "Είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι ο πιλότος Μιγκέλ Κιρόγα δεν είχε συμπληρώσει στην εκπαίδευσή του τις ώρες που απαιτούνταν", είπε χαρακτηριστικά στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βολιβίας ΑΒΙ.

Το αεροσκάφος της εταιρίας LaMia, που εκτελούσε πτήση τσάρτερ από την Βολιβία στην Κολομβία, συνετρίβη στις 29 Νοεμβρίου σε βουνά στο Μεντεγίν. Μόνο έξι άτομα επέζησαν. Στην τελευταία καταγεγραμμένη συνομιλία των πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου, αναφέρεται ότι είχαν τελειώσει τα καύσιμα.

Περισσότερα στο News247.gr

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".