Η FIFA ανέβαλε τη διαδικασία υποβολής προσφορών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Η FIFA ανακοίνωσε πως η διαδικασία υποβολής προσφορών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 αναβάλλεται μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τις αναθέσεις των διοργανώσεων του 2018 και 2022.

Ακόμα ένα πλήγμα δέχθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς, όπως γνωστοποίησε μέσω γενικού γραμματέα της Ζερόμ Βαλκ, η διαδικασία υποβολής προσφορών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 αναβάλλεται μέχρι να ξεκαθαρίσει το σοβαρό ζήτημα διαφθοράς στους κόλπους της.

Το FBI και οι εισαγγελείς της Ελβετίας συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να αποκαλυφθεί αν υπήρξαν παραβάσεις στην ανάθεση των διοργανώσεων του 2018 και του 2022. Ο Βαλκ τόνισε πως όλες οι ομοσπονδίες, εκτός της Ασίας μπορούν να καταθέσουν κανονικά τις υποψηφιότητές τους, αλλά η απόφαση θα παρθεί τον Μάιο του 2017.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Guardian" οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς αναμένεται να είναι μεταξύ των χωρών που θα διεκδικήσουν το... χρίσμα.

Διαβάστε ακόμα:

Παραμένει στην προεδρία της FIFA μέχρι τον Δεκέμβριο ο Μπλάτερ

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!