Συμπαίκτης του Ριβάλντο ο Έντσον Ράμος

Στην Μπόνιοντκορ θα συνεχίσει την καριέρα του μετά τον Ριβάλντο και ο Έντσον Ράμος για τα επόμενα τρία χρόνια, με τον νεαρό άσο να ανακοινώνεται από την ομάδα του Ουζμπεκιστάν.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ είχε πάρει μεταγραφή πριν από περίπου 20 μέρες στην Μότζι Μίριμ (ομάδα της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Ριβάλντο) και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα άλλαξε και πάλι ποδοσφαιρική στέγη, για χάρη αυτή τη φορά της Μπόνιοντκορ.

Να θυμίσουμε πως ο νεαρός Βραζιλιάνος απείχε από τις προπονήσεις της ΑΕΚ για μεγάλο χρονικό διάστημα και βρισκόταν στην πατρίδα του επικαλούμενος σοβαρά προσωπικά προβλήματα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να αναζητήσει ομάδα στη Βραζιλία προκειμένου να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή αξιώνοντας ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ, όσα δηλαδή είχε δαπανήσει για να τον αγοράσει.

Αρχικά η Σάντος είχε ενδιαφερθεί να τον δοκιμάσει και προχωρήσει εν συνεχεία στην απόκτησή του με τον Ράμος ωστόσο να αθετεί τον λόγο του και να μην παρουσιάζεται ποτέ στις προπονήσεις του βραζιλιάνικου συλλόγου.

Η ΑΕΚ του επέβαλε αρχικά πρόστιμο ίσο με το 14% των ετήσιων αποδοχών του και μετά από λίγες μέρες (27 Ιανουαρίου) με μια ανακοίνωση μόλις 17 λέξεων ενημέρωσε πως ο ποδοσφαιριστής πωλήθηκε στην Μότζι Μίριμ.

Τη φανέλα με το νούμερο "8" επέλεξε και θα φοράει ο Έντσον Ράμος στη νέα του ομάδα.

Δύο εβδομάδες αργότερα ο Ράμος που δεν πρόλαβε καλά καλά να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες στην νέα του ομάδα, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπόνιοντκορ με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η Μότζι Μίριμ έβαλε στο ταμείο της από αυτή τη μεταγραφή, το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Εφόσον το ποσό αυτό είναι αληθές τότε όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ζημιωμένη βγαίνει η Ένωση αφού σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο παίκτης σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων ανέβασε το κασέ του κατά 700% (ήτοι 1.700.000 ευρώ επιπλέον).

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.