Ο Βιάλι αποκάλυψε τη μάχη του με τον καρκίνο και συγκίνησε

Ο Τζιανλούκα Βιάλι κρατούσε μυστική τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο επειδή αισθανόταν "ντροπή", αλλά αποφάσισε να αποκαλύψει την περιπέτειά του, ώστε να εμπνεύσει ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Former Chelsea player Gianluca Vialli takes his seat for the  Champions League, Group C match against Roma at Stamford Bridge, London Wednesday Oct. 18, 2017. (Andrew Matthews/PA via AP)
Former Chelsea player Gianluca Vialli takes his seat for the Champions League, Group C match against Roma at Stamford Bridge, London Wednesday Oct. 18, 2017. (Andrew Matthews/PA via AP) AP

Η μάχη με τον καρκίνο είναι μία από τις δυσκολότερες που καλείται να δώσει ένας άνθρωπος. Ο Τζιανλούκα Βιάλι την έδωσε και βγήκε νικητής, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο να μιλήσει δημόσια για την περιπέτειά του, η ζωή δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο και τους ανθρώπους που ήταν γύρω του.

" Συνέβη πριν από έναν χρόνο, αλλά νιώθω καλά τώρα. Θα ήταν καλύτερο να μην το γράψω, όμως ήταν αδύνατο διότι μιλάμε για ένα κομμάτι της ζωής μου στο οποίο έπρεπε να έχω θάρρος, έμαθα απ' αυτό πράγματα", αποκάλυψε στην πολιτική εφημερίδα Corriere della Serra, στο πλαίσιο της παρουσίασης της αυτοβιογραφίας του.

Τα λόγια του παλαίμαχου Ιταλού επιθετικού συγκλονίζουν όταν αναφέρεται στην συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του και ειδικότερα όταν μιλάει για το πως αισθανόταν: " Ντρεπόμουν! Δεν ήθελα να κάνω τους δικούς μου ανθρώπους να υποφέρουν. Πίστευα πως φταίω εγώ. Εγώ ήθελα να με αντιμετωπίζουν ως τον Βιάλι που ήξεραν. Τελικά, αποφάσισα να το αποκαλύψω και να το γράψω στην αυτοβιογραφία μου".

Chelsea's player and manager Gianluca Vialli celebrates with the Coca-Cola Cup trophy after his Chelsea team beat Middlebrough 2-0 in the final at London's Wembley stadium Sunday March 29, 1998. (AP Photo/Max Nash)
Chelsea's player and manager Gianluca Vialli celebrates with the Coca-Cola Cup trophy after his Chelsea team beat Middlebrough 2-0 in the final at London's Wembley stadium Sunday March 29, 1998. (AP Photo/Max Nash) ASSOCIATED PRESS

Ο Βιάλι, όπως και αρκετοί άνθρωποι που δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο, άρχισε να σκέφτεται διαφορετικά, τόσο τα απλά καθημερινά πράγματα όσο και γενικότερα τη ζωή: " Συνήθιζα να φοράω ένα πουλόβερ κάτω από το πουκάμισό μου ώστε κανείς να μην καταλάβει τίποτα. Παρέμενα όμως ο άνθρωπος που όλοι ήξεραν. Το 10% της ζωής μας φτιάχνεται από αυτά που μας συμβαίνουν, το 90% φτιάχνεται από το πώς τα αντιμετωπίζουμε".

Η απόφαση για να αποκαλύψει την περιπέτειά του, ήρθε με απότερο σκοπό να βοηθήσει άλλους ανθρώπους, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει: " Ελπίζω η ιστορία μου να εμπνεύσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μία κρίσιμη στιγμή στη ζωή τους και ελπίζω ότι αυτό που πέρασα να είναι ένα βιβλίο δίπλα από το κρεβάτι τους και ο κόσμος να μπορεί να διαβάσει ένα-δυο ιστορίες πριν πέσει για ύπνο ή όταν ξυπνάει το πρωί.

Το πιο σημαντικό δεν είναι να νικάς. Είναι να σκέφτεσαι σαν νικητής. Ελπίζω η ιστορία μου να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.

Θα ήθελα να συναντήσω κάποιον και να μου πει: 'Δεν τα παράτησα χάρη σε σένα'".

Ο Τζιανλούκα Βιάλι σκόραρε πάνω από 200 γκολ στην καριέρα του, αλλά το συγκεκριμένο ήταν το καλύτερο.

(AP Photo/Max Nash), (Andrew Matthews/PA via AP)

News 24/7

24MEDIA NETWORK