Τιμωρία 211 αγώνων στον Άλεξ Ροντρίγκεζ

Με αποκλεισμό 211 αγώνων τιμωρήθηκε από την MLB ο παίκτης των Νιου Γιορκ Γιάνκις στο μπέιζμπολ, Άλεξ Ροντρίγκεζ, για χρήση αναβολικών. Ποινή 50 αγώνων σε άλλους 11 παίκτες του μπέιζμπολ, σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ στην Αμερική.

Τιμωρία 211 αγώνων στον Άλεξ Ροντρίγκεζ

Ο "Έι Ροντ", όπως είναι γνωστός, κατηγορήθηκε μαζί με άλλους 11 αθλητές του μπέιζμπολ για συμμετοχή σε ένα κύκλωμα που προμηθευόταν αυξητική ορμόνη από μια πρώην κλινική αντιγήρανσης με όνομα "Biogenesis America" στις ΗΠΑ.

Ο 38χρονος αθλητής, ο οποίος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα Μέσα Ενημέρωσης για τα πανάκριβα συμβόλαιά του αλλά και για τις συχνές εμπλοκές του με αναβολικά, τιμωρήθηκε για τις επόμενες δύο σεζόν, με το συμβόλαιό του να λήγει το 2015, δηλαδή όταν ο ίδιος θα είναι στην ηλικία των 42.

Το σκάνδαλο της Biogenesis έχει ήδη παγιδεύσει άλλο ένα αστέρι του Μπέιζμπολ, τον Ράιαν Μπρον, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε κατηγορηθεί και τιμωρηθεί για παραβίαση των κανονισμών του πρωταθλήματος σχετικά με τα ναρκωτικά.

Ο κομισάριος του μπέιζμπολ, Μπαντ Σέλινγκ, μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε: "Παρά τις προκλήσεις που η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια μιας πολύ καλής χρονιάς στο γήπεδο, επιδιώξαμε την επίλυση του θέματος όχι μόνο επειδή ήταν το σωστό αλλά και το μοναδικό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε".

Ο Ροντρίγκεζ, ο οποίος έχει το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία των αμερικανικών σπορ (275.000.000 δολάρια για μια δεκαετία στους Γιάνκις), αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και έχει δικαίωμα έφεσης, με την τιμωρία του να έχει ισχύ από την Τρίτη (6/8), που σημαίνει πως θα αγωνιστεί κανονικά εναντίον των Σικάγο Γουάιτ Σοξ.

"Είμαι απογοητευμένος από την ποινή και σκοπεύω να ασκήσω έφεση και να πολεμήσω. Είμαι πρόθυμος να ξαναβρεθώ στο γήπεδο και θα είμαι δίπλα στους συμπαίκτες μου στο Σικάγο", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Ροντρίγκεζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK