Ο Γουάιλντερ (δεν) 'σκότωσε' τον Μπριζίλ με 9 γροθιές

Πτώμα δεν υπήρξε. Ούτε κηδείες κανονίστηκαν. Λίγο αίμα έτρεξε μόνο. Σε 137 δευτερόλεπτα ο Ντιοντέι Γουάιλντερ έβγαλε νοκ άουτ τον Ντόμινικ Μπριζίλ και υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη βαρεών βαρών.

Deontay Wilder, right, knocks down Dominic Breazeale during the first round of the WBC heavyweight championship boxing match Saturday, May 18, 2019, in New York. Wilder stopped Breazeale in the first round. (AP Photo/Frank Franklin II)
Deontay Wilder, right, knocks down Dominic Breazeale during the first round of the WBC heavyweight championship boxing match Saturday, May 18, 2019, in New York. Wilder stopped Breazeale in the first round. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Μια διαχρονική βεντέτα που κατέληξε σε μια στοργική αγκαλιά. " Του είπα μόνο ότι τον αγαπώ και ασφαλώς πως θέλω να τον δω να πηγαίνει σπίτι, στην οικογένειά του".

Διάβασες σωστά. Είναι τ' απρόσμενα λόγια που εξήλθαν από το στόμα του Ντιοντέι Γουάιλντερ για τον Ντόμινικ Μπριζίλ. Τον πυγμάχο που ο πρωταθλητής βαρέων βαρών είχε προειδοποιήσει " να κανονίσει κάποια ραντεβού για κηδείες" προτού συναντηθούν στο ρινγκ. Είχαν ανοικτούς λογαριασμούς οι δυο τους απ' όταν είχαν μπλέξει σε καβγά.

" Σε αυτή τη μάχη η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και το εννοώ", συμπλήρωνε ο 33χρονος μποξέρ από την Αλαμπάμα με τα 39 νοκ άουτ (και μία ισοπαλία σε 40 αγώνες). Μετά το Σάββατο μετράει αισίως 40.

Deontay Wilder, right, knocks down Dominic Breazeale during the first round of the WBC heavyweight championship boxing match Saturday, May 18, 2019, in New York. Wilder won in the first round. (AP Photo/Frank Franklin II)
Deontay Wilder, right, knocks down Dominic Breazeale during the first round of the WBC heavyweight championship boxing match Saturday, May 18, 2019, in New York. Wilder won in the first round. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

AP Photo/Frank Franklin II

" Είναι το μοναδικό άθλημα όπου μπορείς να σκοτώσεις έναν άνδρα και να πληρωθείς γι' αυτό την ίδια στιγμή", ήταν η επαναλαμβανόμενη φράση του Γουάιλντερ πριν από το ραντεβού των δύο στην κεντρική σάλα του 'Barclays Center' στο Μπρούκλιν, αναζητώντας ένα πτώμα να προσθέσει στη συλλογή του. Μακάβριος!

Πληρώθηκε αδρά για τη συμμετοχή του, λαμβάνοντας περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια. Δεν σκότωσε όμως. Σε 137 δευτερόλεπτα από το πρώτο καμπανάκι ο Γουάιλντερ είχε 'ξαπλώσει' τον διεκδικητή του τίτλου.

Ως τότε είχε 'εξαπολύσει' 34 γροθιές. Οι 8 είχαν βρει το στόχο, αυξάνοντας σταδιακά την πίεση. " Όταν τον χτύπησα με το δεξί χέρι για πρώτη φορά, η γλώσσα του σώματός του άλλαξε. Όταν έχεις βρεθεί με τόσους αντιπάλους αναγνωρίζεις τις αντιδράσεις", ισχυρίστηκε ο Γουάιλντερ.

Η 9η γροθιά (στις 35 απόπειρες) ήταν ένα κοντινό δεξί κροσέ που βρήκε τον Μπριζίλ στο πηγούνι και τον τελείωσε.

Μην σου τύχει.

Ο διαιτητής άρχισε το μέτρημα. Μετά το '8' ο Καλιφορνέζος πυγμάχος άρχισε να κινείται. Σηκώθηκε, αλλά κρίθηκε ανίκανος να συνεχίσει. Το κορμί τού παρείχε το δικαίωμα, ήταν όρθιος, τα μάτια του τον 'πρόδωσαν'. " Πιστεύω ότι ο ρεφ σταμάτησε λίγο νωρίς, αλλά έκανε τη δουλειά του και μας κράτησε σώους ως την επόμενη μάχη", υποστήριξε μάλλον ανακουφισμένος ο Μπριζίλ, η αμοιβή του οποίου ανέρχεται στο 1.5 εκατομμύριο.

Οι συμπατριώτες ήταν ισοϋψείς, όχι όμως ισοδύναμοι στα χέρια. Ο Γουάιλντερ ήταν πολύ... γουάιλντ και κατατρόπωσε τον αντίπαλό του. " Τα πάντα βγήκαν από μέσα μου. Ξέρω ότι ειπώθηκαν πολλά εχθρικά λόγια του ενός για τον άλλον, αλλά αυτό είναι το μποξ: να έχεις τόσα πολλά μέσα του, αλλά να τα υπερβαίνεις", επεσήμανε ο θριαμβευτής. Σαν να μετάνιωσε για όσα έλεγε.

Σύντομα, πάντως, θα τον δούμε ξανά. Είτε με αντίπαλο τον Τάισον Φιούρι, στη ρεβάνς της αμφιλεγόμενης ισοπαλίας του περασμένου Δεκεμβρίου, είτε με τον Άντονι Τζόσουα. Στον πολυαναμενόμενο αγώνα που θα πληρώσουν να τον δουν οι πάντες. Ο ίδιος ανυπομονεί...

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Frank Franklin II

News 24/7

24MEDIA NETWORK