Κύπελλο (Α): Τιμωρία στους “δικέφαλους”, τελικός Δούκας-Βριλήσσια

Για τη τύχη του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, το οποίο αμαυρώθηκε από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στη Λαμία, συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και η ΟΧΕ σε συνάντηση που είχαν την Δευτέρα (31/05).

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα “πληρώσουν το μάρμαρο”, καθώς θα κληθούν από τον αθλητικό δικαστή να λογοδοτήσουν για τη συμπεριφορά των οπαδών τους και όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σίμος Λαζαρίδης η τιμωρία τους θα είναι βαριά, που σημαίνει μηδενισμός τουλάχιστον.

Επίσης το φάιναλ φορ δεν θα γίνει αλλά Κυπελλούχος θα βγει, καθώς θα διεξαχθεί μονός τελικός με τη συμμετοχή των άλλων δύο ομάδων που είχαν περάσει στην τελική φάση, του Δούκα και των Βριλησσίων με τη παρουσία μαθητών στο γήπεδο.

"Θέλω να ευχαριστήσω το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για την πρόσκληση του, να συζητήσουμε τα θέματα, που προέκυψαν μετά τα θλιβερά επεισόδια της Λαμίας και γενικότερα τα θέματα της εξάλειψης της βίας. Πρέπει να πω ότι έχουμε απόλυτα ταυτισμένες απόψεις σ’ ότι αφορά τη βία στον αθλητισμό. Διεξοδικά συζητήσαμε όλα τα θέματα, που αφορούν το Χάντμπολ και πρέπει να πω ότι ο κ. Μπιτσαξής στηρίζει το άθλημά μας, προσβλέπει στην παραπέρα εξέλιξή και πορεία του. Θέσαμε το αίτημα, αν είναι δυνατόν, να απαγορευτούν οι μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών στο άθλημα μας" ήταν τα πρώτα λόγια του ισχυρού άνδρα της ΟΧΕ.

Και πρόσθεσε: "Σ’ ότι αφορά την τύχη του Final Four, η Ομοσπονδία θα μεταβιβάσει όλα τα έγγραφα και γενικά τα στοιχεία που υπάρχουν, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος είναι αρμόδιος, να επιληφθεί και να επιβάλει τις ποινές, που προβλέπονται. Οι ποινές είναι σημαντικές, πάρα πολύ βαριές, αλλά ας το σκεφτόντουσαν αυτοί που δημιούργησαν τα επεισόδια. Μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή και τον μηδενισμό των ομάδων, των οποίων οι οπαδοί δημιούργησαν τα επεισόδια, γιατί αυτή φαντάζομαι θα είναι η απόφαση, θα πραγματοποιηθεί ένας τελικός, ο οποίος θα πάρει πανηγυρικό χαρακτήρα, με την παρουσία μαθητών, ώστε να γλυκάνουμε την πίκρα που πήραμε από τα επεισόδια της Λαμίας".

Ολοκληρώνοντας, επεσήμανε: "Άποψη της Ομοσπονδίας, μετά τα πρωινά επεισόδια, ήταν να μη διεξαχθεί το Final Four. Όμως η αστυνομική διεύθυνση επέμενε, ότι αν το αναβάλαμε, οι οργανωμένοι αυτοί οπαδοί, που είχαν έρθει στη Λαμία για να κάνουν τα επεισόδια, θα διασκορπίζονταν στη πόλη και θα δημιουργούσαν γενικά επεισόδια. Μετά λοιπόν από διαβεβαίωση του αστυνομικού διευθυντή ότι διαθέτει τις δυνάμεις που απαιτούνται για να διασφαλίσει την διεξαγωγή του Final Four συναινέσαμε και εμείς στη διεξαγωγή του".

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, δήλωσε από την πλευρά του: "Η συνάντηση που είχα με την Ομοσπονδία χειροσφαίρισης μου δημιούργησε την εντύπωση ότι η τελευταία, η οποία παραδοσιακά υπηρετεί τον ειρηνικό αθλητισμό και την καταπολέμηση της βίας στο χώρο του, είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την πολιτεία και την αστυνομία, στο μέλλον, σε κάθε μέτρο το οποίο είναι αναγκαίο, ώστε να μην περάσει η βία των ποδοσφαιρικών κερκίδων στις κερκίδες του Χαντμπολ, οι οποίες είναι κερκίδες χαράς, με ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό".

Και συνέχισε: "Όπως μου δήλωσε ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας είναι αποφασισμένα να λάβουν τα πιο αυστηρά μέτρα, που διαθέτει ο πειθαρχικός κανονισμός τους και η αθλητική τους πρακτική, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα της «μεταφερόμενης βίας» από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες. Η βία που υπήρξε στην πόλη της Λαμίας, μεταφέρθηκε από τις ποδοσφαιρικές κερκίδες. Δεν ήταν βία που γεννήθηκε στο θαυμάσιο και ειρηνικό άθλημα του Χαντμπολ το οποίο τώρα έχει και διεθνείς υποχρεώσεις, σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και προσβλέπουμε του χρόνου τον Ιούνιο, στη διοργάνωση ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος, του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων Χαντμπολ, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σ’ ότι αφορά την Πολιτεία, έχει ανακοινώσει τις θέσεις της για το θέμα της βίας, τις επιμέρους πολιτικές που ακολουθεί και αυτές, παρά τις οποίες οργανωτικές και επιχειρησιακές αδυναμίες θα ακολουθηθούν σταθερά, χωρίς καμία ταλάντευση".

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.

Face Control

Ο Ινσούα έπαιξε και για την Μπόκα

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Φάληρο η αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς έπαιζε κόντρα στη 'μισητή' Ρίβερ Πλέιτ και ο Εμανουέλ Ινσούα έπαιξε και γι' αυτή στο ντέρμπι. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί κάρτα!