Ηλιάδης: "Θα τα καταφέρουμε και με μικρό μπάτζετ"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τζούντο, Νίκος Ηλιάδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8:00" με τον Αντώνη Κυρίκο.

Ηλιάδης: "Θα τα καταφέρουμε και με μικρό μπάτζετ"

Για το 8ο Κύπελλο «Ηλιάδης»: «Είναι η δεύτερη χρονιά. Επειδή έχει μεγάλες συμμετοχές, δεν υπάρχει γήπεδο στην Θεσσαλονίκη και αναγκαστικά κατεβήκαμε στην πρωτεύουσα. Είναι οκτώ συνεχόμενα χρόνια. Συμμετέχουν δυνατές χώρες, όπως Γεωργία, Ρωσία και Γαλλία.»

Για τις επιτυχίες της Ελλάδας: «Σε όλες τις κατηγορίες παίρναμε μετάλλια. Σιγά σιγά αυξάνονται οι συμμετοχές και έχουμε πάρει περίπου 70 μετάλλια. Φέτος έχουμε φτάσει κι έχουμε 85 συμμετοχές, οπότε κάτι θα κάνουμε.»

Για το μέλλον του αθλήματος: «Έχουμε πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε καλά κορίτσια και αγόρια. Έχουμε μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν έχουμε καλή ομάδα.»

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Πάμε αρκετά καλά. Έχουμε ήδη δύο αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Δεν ολοκληρώνεται η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε γκραν πρι και μάστερ ενδιάμεσα.»

Για την δυσκολία της προετοιμασίας για τις μεγάλες διοργανώσεις: «Χωρίς τις οικονομικές βοήθειες δύσκολα γίνεται κάτι. Αλλά επειδή έχουμε καλές σχέσεις με τις ομοσπονδίες, μας καλύπτουν κάποια έξοδα. Μας πληρώνουν και τα εισιτήρια κάποιες φορές για να μπαίνουμε στις διοργανώσεις. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μας άφησε με μικρό μπάτζετ, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.»

Για το επίπεδο του κυπέλλου «Ηλιάδης»: «Οι αθλητές βαθμολογούνται από εδώ για τα παγκόσμια πρωταθλήματα και τα ευρωπαϊκά είναι τοπ διοργάνωση. Είναι βασικό ότι η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα καλέσω όλους τους Αθηναίους να απολαύσουν μία μεγάλη διοργάνωση.»

News 24/7

24MEDIA NETWORK