Σε τραγική κατάσταση οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, οι οποίες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Ιούλιος Συναδινός συνοδευόμενος από συνεργάτες του επισκέφθηκε το ΟΑΚΑ. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού συνάντησε μία εικόνα που τιμά σε καμία περίπτωση τη διοίκηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς οι περισσότερες αθλητικές υποδομές ήταν εγκαταλειμμένες.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Συναδινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά δύσκολο να αποτυπωθεί στην πραγματική της διάσταση η θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ.

Είναι γνωστό ότι το κολυμβητήριο, το ποδηλατοδρόμιο και το τένις ουδέποτε ελέγχθηκαν ενδελεχώς από την κατασκευή τους μέχρι σήμερα, προκειμένου να αδειοδοτηθούν. Με αφορμή τον έλεγχο, που για πρώτη φορά διενεργείται από τεχνικά κλιμάκια της ΓΓΑ, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου επισκέφθηκε επιτόπου το χώρο.

Αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η αντίληψη της προηγούμενης κυβέρνησης και της απερχόμενης διοίκησης για το ΟΑΚΑ και εν γένει για τον αθλητισμό. Το ΟΑΚΑ σήμερα αποτελεί ένα κακοδιαχειριζόμενο αθλητικό-εμπορικό κέντρο, στο οποίο κυριαρχεί η αυθαιρεσία, η εγκατάλειψη και η επικινδυνότητα σε ορισμένες από τις υποδομές του.

Για τη συνολική εικόνα του ΟΑΚΑ σήμερα, δεν θα επιληφθεί μόνο η νέα διοίκηση, αλλά και οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε όσους κατέστρεψαν τον ελληνικό αθλητισμό και τις υποδομές του. Ο σχεδιασμός για μία διαφορετικού τύπου ανάπτυξη του ΟΑΚΑ, αθλητικού κέντρου προσβάσιμου και προσιτού στους πολίτες, έχει ξεκινήσει».

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις:

1. Εξέδρες καταδυτηρίου

2. Εξέδρες Κλειστού Κολυμβητηρίου όπου έχουν αφαιρεθεί τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και λείπουν καθίσματα

3. Αποδυτήρια Κλειστού Κολυμβητηρίου

4. Δημοσιογραφικά θεωρεία Κλειστού Κολυμβητηρίου

5. Κλειδωμένες έξοδοι κινδύνου

6. Κλειδωμένη είσοδος για ΑμεΑ

7. Κλειδωμένη τουαλέτα για ΑμεΑ

8. Αποθηκευτικός χώρος του κυλικείου

 

9. Εγκαταλειμμένο όχημα στον εξωτερικό χώρο του Κολυμβητηρίου