Η Οσταπένκο έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό της!

Ένα νέο αστέρι του παγκόσμιου τένις εδραιώθηκε στο Παρίσι χάρη στην επικράτηση της 20χρονης Λετονής Γέλενα Οσταπένκο στο Ρολάν Γκαρός. Η... κατάρα της Χάλεπ συνεχίστηκε.

Πριν από δύο ημέρες η Γέλενα Οσταπένκο έκλεισε τα 20 χρόνια της και από το Σάββατο έχει τον καλύτερο λόγο για να γιορτάσει.

Η κατάκτηση του τίτλου στο Ρολάν Γκαρός, με 2-1 σετ επί της Ρουμάνας Χάλεπ, ήταν η πρώτη τέτοιου μεγέθους επιτυχία της καριέρας της σε τουρνουά grand slam και την έκανε μάλιστα την πρώτη Λετονή τενίστρια που έφτασε τόσο ψηλά.

 

Η Οσταπένκο έχασε το πρώτο σετ με 6-4. Στη συνέχεια ωστόσο ήταν πιο δυνατή και επικράτησε με 6-4, 6-3, παρά τα 54 λάθη, στα οποία υπέπεσε. Η Χάλεπ είχε μόλις 10, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το άγχος της αντιπάλου της. Ήταν κακή επιθετικά, δεν ανέβηκε στο φιλέ και δεν τελείωσε αποφασιστικά επιθέσεις, με αποτέλεσμα να υποκύψει.

Είναι ο δεύτερος τελικός που χάνει στο φημισμένο παρισινό τουρνουά μετά το 2-1 από τη Σαραπόβα το 2014. Μυαλό δεν έβαλε... 

AP Photo/Christophe Ena

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!