Το Σαββατοκύριακο το BNP Paribas Junior Tennis Masters Greece

Το BNP Paribas Junior Tennis Masters Greece, το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Ο.Α Αθηνών, δίνει σε 4 Έλληνδες τενίστες και τενίστριες κάτω των 14 ετών, την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο BNP Paribas Cup, ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα τένις για νέους αθλητές παγκοσμίως, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στο Παρίσι.

Η Ε.Φ.Ο.Α., σε συνεργασία με τη Γαλλική Τράπεζα BNP ΡARIBAS διοργανώνει το Πρωτάθλημα «BNP PARIBAS JUNIOR TENNIS MASTERS GREECE» ,στο οποίο θα συμμετέχουν οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 8 πρώτες αθλήτριες κατηγορίας κάτω των 14 ετών της Πανελλήνιας κατάταξης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά και το 4ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα.

Μπαλαμπανίδης Αλέξανδρος, Στεργίου Ιωάννης, Αξελός Κωνσταντίνος, Βακουφτσής Αλέξανδρος, Τσικριτέας Γιώργος, Σταυρόπουλος Βασίλης, Καραμάνης Θανάσης, Παπαγεωργίου Γιώργος (αγόρια), Βογάσαρη Δέσποινα, Ντούλια Ελισάβετ, Κόκκοτα Αγγελική, Σάκκαρη Μαρία, Μαλάμου Ελπίδα, Μαρκεσίνη Ιωάννα, Παπάζογλου Ελευθερία, Μπουρλάκου Αναστασία.

20 χρόνια γιορτάζει φέτος το Η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά φέτος στη «γιορτή του τένις» και θα εκπροσωπηθεί από 4 αθλητές στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα γίνει 1-15 Ιουλίου στο Παρίσι , μετά τη σχετική συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην BNP Paribas Ελλάδας και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.).

Το BNP Paribas Cup, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γαλλία, αποτελεί το εφαλτήριο για την ανάδειξη των αυριανών πρωταθλητών αντισφαίρισης κάτω των 14 ετών. Το πρωτάθλημα προάγει το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθε», του σεβασμού και της αλληλεγγύης και είναι γνωστό σαν το «French Open για Νέους». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους κορυφαίους αθλητές από 12 ως 14 ετών να συμμετάσχουν σε μια διεθνή αθλητική και πολιτιστική γιορτή, που φέρνει σε επαφή εφήβους από 60 διαφορετικές χώρες.

Η BNP Paribas Ελλάδας, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και στους Έλληνες αθλητές αντισφαίρισης ηλικίας κάτω των 14 ετών, αποτελεί τον κύριο χορηγό της προκριματικής διοργάνωσης BNP Paribas Junior Tennis Masters Greece, που θα διεξαχθεί στο Athens Tennis Club, από τις 12 ως τις 14 Ιουνίου 2009, με την υποστήριξη της Ε.Φ.Ο.Α.

Οι τέσσερεις νικητές της διοργάνωσης (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διεθνές πρωτάθλημα BNP Paribas Cup, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Παρίσι. Το σύνολο των εξόδων του ταξιδιού των νικητών στο Παρίσι (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή) θα καλυφθεί εξολοκλήρου από την BNP Paribas.

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.