Τιμωρήθηκε τελικά ο umpire που βοήθησε τον Κύργιο

Ο Νικ Κύργιος έγινε η αφορμή για να αποκλειστεί ο Mohamed Lahyani από τα δύο προσεχή τουρνουά της ATP. Δείτε και διαβάστε τι έκανε.

Τιμωρήθηκε τελικά ο umpire που βοήθησε τον Κύργιο

Ο Νικ Κύργιος είναι ο τενίστας με το ασύλληπτο ταλέντο και το ελάχιστο ενδιαφέρον να κάνει καριέρα στο σπορ, πράγμα που 'χει δηλώσει ο ίδιος. Έχει εξηγήσει πως τον ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο άλλα πράγματα, όπως το φιλανθρωπικό ίδρυμα που διατηρεί. Κάπως όμως, πρέπει να βγάζει τα χρήματα που τον βοηθούν να το συντηρεί. Οπότε... παίζει τένις.

Στην εμφάνιση του στο US Open, στο ματς με τον Pierre-Hugues Herbert έγινε αυτό.

O umpire, ονόματι Mohamed Lahyani κατέβηκε από τη θέση του, γεγονός που γενικά δεν συμβαίνει, πήγε προς το μέρος του Ελληνοαυστραλού και άνοιξε κουβέντα. Για την ακρίβεια, προσπαθούσε να πείσει τον Κύργιο να τελειώσει το ματς, καθώς μετά το 0-3 έδειχνε να βρίσκεται ήδη αλλού. Κάτι που γενικά συνηθίζει, είναι η αλήθεια.

Μεταξύ αυτών που του είπε ο umpire ήταν πως "θέλω να σε βοηθήσω. Είσαι εκπληκτικός για το τένις. Ξέρω πως αυτό... δεν είσαι εσύ".

Δεν ήταν τα λόγια του Lahyani που έκαναν τον 23χρονο να προσπαθήσει και τελικά να "γυρίσει" το παιχνίδι. Όπως δήλωσε μετά την πρόκριση του στον τρίτο γύρο "δεν ένιωθα καλά, ήξερα ότι αυτό που κάνω δεν είναι καλό. Δεν τον άκουγα, όταν μου μιλούσε".

Ο αντίπαλος του, ωστόσο είχε κάθε δίκιο που εκνευρίστηκε και προχώρησε σε καταγγελία. Οι υπεύθυνοι του US Open προχώρησαν σε έρευνα και αποφάσισαν πως ο Lahyani παραβίασε το πρωτόκολο, με τις ενέργειες του. Του επέτρεψαν να ολοκληρώσει το τουρνουά, τονίζοντας ότι πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες.

Το θέμα όμως, δεν έληξε εκεί. Η ATP έκανε τη δική της έρευνα και διαπίστωσε πως ο ένας εκ των επτά full time umpires που διαθέτει, έκανε κάτι που θα έπρεπε να έχει συνέπειες, ώστε να μην επαναληφθεί -από τον ίδιον ή άλλους. Τον τιμώρησε με αποκλεισμό από τις δυο επόμενες διοργανώσεις και για την ακρίβεια από το China Open και το Rolex Shanghai Masters.

Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε πως "ο Lahyani είναι εργαζόμενος, πλήρους απασχόλησης της ΑΤΡ και οφείλει να ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές των διοργανώσεων μας, όταν διαιτητεύει. Ανεξάρτητα από το γεγονός στο οποίο βρίσκεται, ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα του ATP Tour. Με τις ενέργειες του διακύβευσε την αμεροληψία που απαιτείται από τους εκπροσώπους μας. Θα γυρίσει στη δουλειά, στο Intrum Stockholm Open, τον Οκτώβρη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK