1ο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στη Πάρνηθα

Με τη συμμετοχή 61 δρομέων (42 άνδρες, 19 γυναίκες) θα διεξαχθεί το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 29 Μαΐου στην Πάρνηθα. Από τους αθλητές που θα αγωνιστούν στη Πάρνηθα ξεχωρίζουν στους άνδρες ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (ΟΣΦΠ), ο Παύλος Τζαναβάρας (ΠΑΟ), ο Νίκος Καλοφύρης (ΣΑΚ Αθηνών),ο παναγιώτης Αρτινιός (ΑΠΟΕΛ Επιδαύρου), ο Νίκος Σούρτζης (Αναγ Λαμίας), ο Χρήστος Σωτορόπουλος και ο Θόδωρος Αναγνώστου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου)
Στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ειρήνης Κοκκιναρίου (Δρομέας Αμαρουσίου), της Ντενίζ Δημάκη και της Φιλίππα Πουλίδου (ΓΑΣ Ιλισός). Ακόμα θα αγωνιστούν η Στέλλα Βαλσαμάκη (ΓΣ Κερατσινίου), η Άρτεμις Φραδέλου (ΑΕ Μεσογείων), η Κυριακή Παρασύρη (ΠΓΣ) και η Παναγιώτα Φυτιλή (ΠΓΣ) Η ώρα εκκίνησης του Πρωταθλήματος θα δοθεί στις 10:00 το πρωί της Κυριακής για τους Άνδρες και στις 10:10 για τις Γυναίκες από το ελικοδρόμιο του ξενοδοχείου Μον Παρνές. Οι αποστάσεις που θα καλύψουν οι αθλητές είναι 12.000μ για τους άνδρες και 8.000μ για τις γυναίκες.

Η διαδρομή βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Πάρνηθας, είναι κυκλική συνολικής απόστασης 3.496μ. με εκκίνηση και τερματισμό το ελικοδρόμιο του ξενοδοχείου Μον Παρνές το οποίο βρίσκεται 740μ. από την κυκλική διαδρομή.

Πρόκριση για Βαλκανικό

Ο αγώνας αυτός αποτελεί πρόκριση για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου που θα γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σερβία. Έτσι ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκου:

"Η Ομοσπονδία μας εντάσσει το Ορεινό τρέξιμο στο καλεντάρι της, και σκοπεύει να του αποδώσει την ανάλογη προσοχή, ώστε να μπορέσει το άθλημα να αναπτυχθεί σε μία χώρα, μάλιστα, της οποίας η μορφολογία του εδάφους προσφέρεται για τέτοιου είδους αγώνες. Μάλιστα, πρόσφατα, και μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας μας ήρθε στην χώρα μας ο Πρόεδρος της WMRA κος Bruno Gozzelino ο οποίος είχε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και μαζί μου, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι το τρέξιμο στο βουνό, μπορεί να γίνει για τους νέους κάτι πολύ περισσότερο από μία αθλητική δραστηριότητα. Είναι ουσιαστικά η ασπίδα προστασίας της υγείας τους απέναντι στις μάστιγες της εποχής μας, την παχυσαρκία και την λιποσαρκία, την καθιστική ζωή και την κακή διατροφή και τον αρρωστημένο τρόπο ζωής και συγχρόνως, τους προσφέρει και την δυνατότητα να αθληθούν σε ένα μοναδικό περιβάλλον, στην φύση, εξασφαλίζοντας έτσι και την ψυχική τους υγεία. Υπό την έννοια αυτή λοιπόν, έχουμε την ιδανική μορφή άσκησης".

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.