Ο Δουβαλίδης δεν θα σταματήσει να τρέχει

Ο Σπύρος Μπούμπουρας ξεπερνάει ένα-ένα τα εμπόδια της ανάπτυξης του αθλητισμού σ' έναν ακριτικό νησί. Πλέον θα έχει μαζί του τον καλύτερο σε αυτό το είδος, τον Κώστα Δουβαλίδη.

Ο Δουβαλίδης δεν θα σταματήσει να τρέχει

Ο 31χρονος πλέον Κώστας Δουβαλίδης έχει μάθει να ξεπερνάει από πολύ μικρός κάθε εμπόδιο που συναντάει στο διάβα του. Ακόμη κι όταν έπεσε, σηκώθηκε για να συνεχίσει. Είτε έτρεχε εντός στίβου είτε εκτός.

Εντός θα το κάνει πλέον για την Ηφαιστία Κοντοπουλίου. Υπηρέτησε επί σειρά ετών τον ΣΚΑ Δράμας, της γενέτειράς του, έκρινε ωστόσο πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να βρει ιδανικότερες προϋποθέσεις για να συνεχίσει με πάθος την προσπάθειά του.

Ο ρέκορντμαν των 110μ. και 60μ. με εμπόδια, αυτός που έσπασε τη 'στοιχειωμένη' επίδοση του Στέλιου Μπίσμπα που κρατούσε 11 χρόνια, και επί σειρά ετών πανελληνιονίκης απάντησε καταφατικά στην πρόταση του Σπύρου Μπούμπουρα και θα εκπροσωπεί την ομάδα στίβου του νησιού στα εγχώρια ραντεβού.

Η Ηφαιστία Κοντοπουλίου είναι το 'data-alter ego' του μπασκετικού Ήφαιστου. Το ιδανικό συμπλήρωμα της πρώτης επαγγελματικής ομάδας που δημιουργήθηκε στη Λήμνο, η 'γυναικεία φύση' του.

Ούτως ή άλλως το όραμα του Σπύρο Μπούμπουρα δεν αφορά μονάχα το μπάσκετ. Ήταν η αρχή, το κέντρο ενός αθλητικού οικοδομήματος που θα προβάλλει τη Λήμνο και θα δημιουργήσει έναν πόλο που έλειπε.

Ο Κώστας Δουβαλίδης είναι πλέον το 'βαρύ όνομα' της Ηφαιστίας. Με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο, Λονδίνο, Ρίο), έχει βάλει στόχο να φτάσει μέχρι το Τόκιο (2020), περνώντας πρώτα από το Πανευρωπαϊκό του κλειστού στη Γλασκώβη (1-3/3) και το Παγκόσμιο Ανοικτού στην Ντόχα (27/9-6/10).

Νέα ομάδα, νέες προκλήσεις...

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK