Η Πεσιρίδου θύμισε... Πατουλίδου: Μεγάλη επίδοση και Ρίο

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έγινε η τρίτη Ελληνίδα σπρίντερ που κατέβηκε τα 13.00 στα 100μ. με εμπόδια και πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ιστορία του ελληνικού στίβου πέρασε η Ελισάβετ Πεσιρίδου ως η τρίτη Ελληνίδα που καταφέρνει να κατέβει το φράγμα των 13.00 στα 100 μ. εμπ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου πραγματοποίησε εντυπωσιακή κούρσα και δίχως καμία πίεση από τις αντιπάλους της κατάφερε να τερματίσει σε 12.93.

Η επίδοση της είναι όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, νέο ατομικό ρεκόρ και δεύτερη επίδοση όλων των εποχών πίσω από το 12.64 της Βούλας Πατουλίδου. Η Πεσιρίδου ξέσπασε σε λυγμούς όταν στον τερματισμό είδε το χρονόμετρο να γράφει κάτω από τα 13.00.

"Απίστευτη αίσθηση να βλέπεις το χρονόμετρο. Ημουν τόσο πολύ συγκεντρωμένη σε αυτό το πράγμα, που μου βγήκε παρά το γεγονός ότι δεν είχα αντίπαλο. Στόχος στο Αμστερνταμ νέο ατομικό ρεκόρ και να κάνω δύο κούρσες. Οι συνθήκες ήταν καλές και βοήθησαν στην επίτευξη της επίδοσης, ενώ ήταν πολύ καλό το γεγονός ότι η αίθουσα κλήσεως λειτούργησε με βάση τα διεθνή πρότυπα", δήλωσε η αθλήτρια, που είναι στην 8η θέση της Ευρώπης στην εφετινή σεζόν.

Photo Credits: Actionimages.gr