Ανακοίνωση ΕΑΠ κατά της διαιτησίας

Λίγες ώρες μετά την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου λόγω του δεύτερου κύκλου επεισοδίων στην Πάτρα, η ΕΑ Πατρών έκρινε σκόπιμο να βγάλει ανακοίνωση, «φωνάζοντας» για τη διαιτησία…

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

"Για δεύτερη φορά οι διαιτητές που ορίζονται και δεν κληρώνονται, στον 24ο πόντο ενός σετ αποφάσισαν ότι η ομάδα της ΕΑΠ Λουξ που φορά μελανόλευκα και δεν έχει άλλο χρώμα που λειτουργεί διαφορετικά στις συνειδήσεις, δεν θα πρέπει να διεκδικήσει έναν τίτλο στην Ελλάδα. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε επαρχιακή ομάδα αλλά από την στιγμή που μας επιτρέπουν να αγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής, θα πρέπει να μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που αξίζουμε.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΠ Λουξ που από σήμερα τελεί υπό παραίτηση μέχρι νέας σύγκλησης όπου θα λάβει οριστικές αποφάσεις, θέλει να καταγγείλει ότι οι ορισμοί και όχι οι κληρώσεις διαιτητών, κρύβουν αδιαφανείς διαδικασίες και εκτιμά ότι η όλη διαδικασία δημιουργεί εύλογη καχυποψία.

Κατόπιν τούτου, αναθέσαμε σήμερα στους νομικούς μας συμβούλους την εκπροσώπηση κατά παντός υπεύθυνου και του συγκεκριμένου διαιτητού, την διερεύνηση αγωγής για αλλοίωση αποτελέσματος, πρόκληση ηθικής βλάβης και διαφυγόντα κέρδη, με ενδεχόμενο επέκτασης της κατά των υπεύθυνων για τον ορισμό του, παρά το γεγονός ότι ήταν σε αυτούς γνωστό, ότι δεν επιθυμούσαμε τον συγκεκριμένο διαιτητή για συγκεκριμένους λόγους.

Σκοπός μας έστω και ως τελευταία προσπάθεια, πριν αποχωρήσουμε, να προστατεύσουμε τον μόχθο και την προσπάθεια των παικτών μας και γενικότερο του εμπαιγμού μιας ολόκληρης πολιτείας που αγκάλιαζε την ομάδα μας".