Ευρωθρίαμβος για Ολυμπιακό, κούπα μέσα στην Τουρκία!

Νίκη, θρίαμβος, κούπα! Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του πανηγυρίζει το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού καθώς παρά την ήττα με 3-2 στο Ρέντη επιβλήθηκε με 3-1 σετ της Μπούρσα στην Τουρκία και κατέκτησε με πανηγυρικό τρόπο το CEV Challenge Cup!

Ευρωθρίαμβος για Ολυμπιακό, κούπα μέσα στην Τουρκία!

Αυτή τη φορά το ερυθρόλευκο παραμύθι είχε... happy end. Έναν χρόνο μετά την παρθενική της παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό και την απώλεια του τροπαίου από την ισχυρή Μπούρσα, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού όχι μόνο επέστρεψε σε τροχιά διεκδίκησης του Challenge Cup αλλά κατέκτησε πανάξια τον τίτλο, νικώντας μάλιστα την ίδια αντίπαλο με ανατροπή στο ματς και έχοντας χάσει τον πρώτο αγώνα στην έδρα της...

Οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς είχαν χάσει με 3-2 σετ στον πρώτο τελικό στο Ρέντη όμως ο προπονητής είχε στείλει μήνυμα πως αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει καθώς παίζει καλύτερα εκτός έδρας και δικαιώθηκε πανηγυρικά, με τις "ερυθρόλευκες" να κάνουν την ονειρεμένη υπέρβαση και να φέρνουν το πρώτο διεθνες τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος.

Πώς έγινε η υπέρβαση για να έρθει ο πρώτος διεθνής τίτλος για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ; Με μία σπουδαία ανατροπή και κατάθεση ψυχής από τη στιγμή που τα πράγματα στον δεύτερο τελικό δεν άρχισαν όπως θα ήθελε ο Ολυμπιακός, με τις παίκτες της Μπούρσα να μπαίνουν με αέρα από τη νίκη τους στην Ελλάδα και να παίρνουν το πρώτο σετ 25-23.

Μέχρις εκεί όμως αφού η συνέχεια βρήκε τις "ερυθρόλευκες" να ανεβάζουν σταδιακά στροφές και ψυχολογία και να φέρνουν τα πάνω-κάτω, παίρνοντας τρία στη σειρά σετ: ισοφάρισαν επικρατώντας 25-20 στο δεύτερο σετ, έδειξαν πως είναι αποφασισμένες για όλα με το 25-18 στο τρίτο σετ ενώ "αποτελείωσαν" τις Τουρκάλες με 25-16 κερδίζοντας πανάξια το τρόπαιο.

"Η ομάδα έδειξε ότι είναι γενναία. Όλες οι παίκτριες ήταν εξαιρετικές. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι πρόκειται για ομάδα εξαιρετικού επιπέδου, ικανή να γυρίζει καταστάσεις.

Φτάσαμε σε μία σημαντική επιτυχία για τον σύλλογο, τους παίκτες, όλους. Είναι μία επιτυχία που μας αξίζει. Συγχαρητήρια σε όλους", δήλωσε πανευτυχής ο αρχιτέκτονας του θριάμβου, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς λίγα δευτερόλεπτα μετά την κατάκτηση της νίκης-τίτλου.

Σημειώνεται ότι οι τροπαιούχες του Cev Challenge Cup Γυναικών αγωνίστηκαν με τις: Γιότα, Νιέμερ, Πολ, Λαμπούση, Χριστοδούλου, Χάιπε και Λίμπερο την Βλαχάκη.

Τα σετ:25-23, 20-25, 18-25, 16-25

News 24/7

24MEDIA NETWORK