Ευρωπαϊκό (Α): Στο θρόνο το Μαυροβούνιο

Στην παρθενική του παρουσία σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το Μαυροβούνιο κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας της Σερβίας με 6-5 στον τελικό.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι η ομάδα του Πέταρ Πόρομπιτς κατάφερε να φανεί πιο ψύχραιμη στην παράταση, με αποτέλεσμα να φύγει από τη Μάλαγα με το κύπελλο στα χέρια. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε από τον Βούκσεβιτς στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης.

Η Σερβία έπεσε από το θρόνο που κρατούσε εδώ και τρεις διοργανώσεις, ενώ το Μαυροβούνιο αποδεικνύει πως μετά την ανεξαρτητοποίσή του προσθέτει το όνομα του στη λίστα των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 0-3, 2-0, 1-1

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 0-0

Μαυροβούνιο: Τίσιτς 1, Βούκσεβιτς 1, Γιάνοβιτς 1, Ντάνιλβιτς 1, Γκοϊκοβιτς 1, Τζόκιτς 1

Σερβία: Rάντιεν 1, Πιγιέτλοβιτς 2, Σάπιτς 1, Πέκοβιτς 1


Στην παράταση κρίθηκε και το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κατέληξε στην Ουγγαρία με σκορ 15-14 στην παράταση (κ.α 13-13), με τους Μαγυάρους να επικρατούν της Κροατίας.

Tα οκτάλεπτα: 3-1, 2-4, 5-5, 3-3

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 0-1, 2-0

Ουγγαρία: Ντένες Βάργκα 4, Χοσνιάνσκι 3, Μπίρος 3, Γκαμπόρ Κις 2, Τάμας Βάργκα 1, Μαντάρας 1, Γκέργκελι Κις 1

Κροατία: Μπάρατς 3, Ντόγκας 2, Μπόσκοβιτς 2, Μπούσλιε 1, Βρντόλιακ 1, Τζόκοβιτς 1, Σμόντλακα 1, Μάρκοβιτς 1, Χίνιτς 1, Κούνατς 1

Podcasts

Ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο;

Η επικείμενη μεταγραφή του Εντέν Αζάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης και του Αντουάν Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα εξετάζονται από το Pod-όσφαιρο, που απαντά στο αν ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο του Ολυμπιακού.