Χρυσή η Αρμστρονγκ στην ατομ. χρονομέτρηση

Το δέκατο χρυσό μετάλλιο των ΗΠΑ στους ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε η Κρίστιν Αρμστρονγκ επικρατώντας στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης ποδηλασίας δρόμου.

Μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση των 35 της χρόνων η Αμερικανίδα ποδηλάτρια έκανε στον εαυτό της το καλύτερο δώρο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η Αρμστρονγκ κάλυψε την απόσταση των 23,5 χιλιομέτρων σε 34 λεπτά 51 δευτερόλεπτα και 72 εκατοστά και άφησε στη δεύτερη θέση, με διαφορά 24,29 δευτερολέπτων τη Βρετανίδα, Εμμα Πούλεϊ. Οπως και στην Αθήνα έτσι και στο Πεκίνο το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετίδα, Κάριν Τιούριγκ με χρόνο 35:50.99.  

Η Αρμστρονγκ έγινε έτσι η δεύτερη Αμερικανίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου, μετά την Κόνι Κάρπεντερ Φίνεϊ η οποία είχε ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1984 στο Λος Αντζελες παίρνοντας την πρώτη θέση στον αγώνα δρόμου.

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.