Ανατροπή από CAS και "πράσινο φως" για Κλίσινα

H Ντάρια Κλίσινα δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε στο CAS και θα είναι η μοναδική Ρωσίδα αθλήτρια που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα του στίβου.

Tο CAS αποφάσισε το πρωί της Δευτέρας να κάνει δεκτή την έφεση που είχε καταθέσει η Ντάρια Κλίσινα κατά του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και έτσι της επιτρέπεται να συμμετάσχει, αρχής γενομένης από τον προκριματικό της Τρίτης.

Η Κλίσινα ήταν αρχικά η μοναδική μεταξύ 68 Ρώσων αθλητών στην οποία είχε επιτρέψει η IAAF να πάρει μέρος στους Αγώνες από τη στιγμή που μένει εκτός Ρωσίας τα τελευταία τρία χρόνια (μόνιμη κάτοικος των ΗΠΑ).

Το γεγονός όμως ότι βρέθηκε το ονόμά της στην έκθεση ΜακΛαρεν, η οποία κάνει λόγο για ρώσικο ντόπινγκ με κρατική χρηματοδότηση, έκανε την διεθνήςσυνομοσπονδία στίβου να αναθεωρήσει.

Το CAS ωστόσ ανέτρεψε την απόφαση του αποκλεισμού της κρίνοντας πως πληρούσε τα κριτήρια για να αγωνιστεί στο αγώνισμά του μήκους στο Ρίο.

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.