Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων για Βραζιλία

Η Βραζιλία κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία της χώρας, παρέμεινε ωστόσο μακριά από τις επιδόσεις των εθνών που στο παρελθόν έχουν φιλοξενήσει τους Αγώνες.

Τα 19 μετάλλια της Βραζιλίας, επτά εκ των οποίων χρυσά, δίχως αμφιβολία  ήταν μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το Λονδίνο το 2012, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των χρυσών της και μαζεύοντας δύο ακόμη μετάλλια συνολικά. Ξεχώρισαν πάντως τα χρυσά στο ποδόσφαιρο και το βόλεϊ.

Η Βραζιλία γιόρτασε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, το χρυσό στο μπιτς βόλεϊ ανδρών και στην ιστιοπλοΐα γυναικών στην κατηγορία 49erFX.

Η διοργανώτρια ήρθε 13η στον πίνακα μεταλλίων, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί μέσα στους δέκα πρώτους, όπως θα ήθελε η κυβέρνησή της. Από τις χώρες που φιλοξένησαν τους Αγώνες, μόνο ο Καναδάς το 1976, το Μεξικό το 1968 και  η Ελλάδα το 2004 έχουν πάει χειρότερα, αλλά όλες έχουν πολύ μικρότερους πληθυσμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!