ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρχίζει το ξήλωμα των προνομίων των Ολυμπιονικών που πιάνονται "ντοπέ"

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των προνομιών των Ολυμπιονικών οι οποίοι όμως στη συνέχεια συλλαμβάνονται ντοπαρισμένοι θα λάβουν χώρα από την επόμενη Δευτέρα.

Οι εν λόγω εξελίξεις κυοφορούνται εδώ και καιρό αλλά οι σχετικές διεργασίες κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε και επίσημα η αφαίρεση του μεταλλίου από την Πηγή Δεβετζή!

Επίσης εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΓΓΑ έχει συσταθεί ομάδα εργασίας που καταγράφει σε βάθος πολλών χρόνων ποιοί αθλητές τιμωρημενοι για ντόπινγκ έχουν κάνει χρήση προνομίων, πρόσληψης, οικονομικών παροχών κλπ.

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη ψήφιση νόμου για άρση των προνομίων σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αναμένεται να έχουν σημαντικά προβλήματα.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης και το εξής πάρα πολύ σημαντικό: Η δαγκάνα του νόμου πιάνει ακόμα και όσους έχουν δικαιωθεί στα ποινικά δικαστήρια, διότι το νομοθέτημα μιλάει για διοικητικές κυρώσεις. Αρκεί, κοντολογίς, μια τιμωρία από τη WADA η το ΕΣΚΑΝ για να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ξηλώματος των προνομίων.

Αρκεί φυσικά η επίδοση ή το μετάλλιο με το οποίο εξασφαλίστηκε το προνόμιο να αποδείχθηκε "κίβδηλο" με επίσημα στοιχεία.

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.

Longread

Ελλάδα-Ρωσία 1-0: "10 και 11 πέφτουν για πεν."

Μετά από 25 χρόνια, ο δημιουργός Νιόπλιας, ο σκόρερ Μαχλάς και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου Γιάννης Καραλής αναπολούν και διηγούνται στο Contra.gr την ιστορία της τεράστιας νίκης επί των Ρώσων (1-0).