Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο "Game Changer Sports"

"Η Nova στηρίζει τον Ελληνικό Αθλητισμό και τις πρωτοβουλίες προς πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Εξαιρετικά ζημιογόνο το φημολογούμενο τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση για τον Ελληνικό αθλητισμό".

Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο "Game Changer Sports"

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet κ. Πάνος Παπαδόπουλοςαπηύθυνε χαιρετισμό στο 1 Διεθνές Συνέδριο «Game Changer Sports».

Oκ. Παπαδόπουλοςέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στηνβασική στρατηγικήτης εταιρείας να στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό, καθώςτην τελευταία 5ετία έχει επενδύσει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ,με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. ΗNovaαναδεικνύεται έτσι στονμεγαλύτερο χρηματοδότη του ελληνικού αθλητισμού, ενώ στην περίπτωση τουελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρουέχει αναδειχτείστον μοναδικό πυλώνα χρηματοδότησης του.

Επίσης, οΔιευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα τα βήματα που θα οδηγήσουν σε ένα ανταγωνιστικό και αναβαθμισμένο πρωτάθλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση,είναι απαραίτητη η διενέργεια μελέτης σχετικά με την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος από διεθνή, ανεξάρτητο σύμβουλο κοινής αποδοχής, για την οποία οι ομάδες της Super League είχαν δεσμευτεί και εκκρεμεί από το 2013. Η υλοποίηση της μελέτηςσε συνδυασμό με την απαραίτητη αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης της Super League, θα αποτελέσουν τις 2 βασικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Οκ. Παπαδόπουλοςαναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα τηςεπικείμενης επιβολής τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση, επισημαίνοντας ότιθα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσεεπαχθέστατες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των εταιρειών του εξωτερικού.

Παράλληλα, τόνισε ότιη επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόρασηθα επιφέρει σημαντικές παράπλευρες συνέπειες και σε άλλους κλάδους όπως ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικός κινηματογράφος, κι αυτό γιατί κύριο -αν όχι μοναδικό-έσοδο των ομάδων των ελληνικών πρωταθλημάτων αποτελούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ μέσα από τιςσυμπαραγωγέςπου χρηματοδοτούν οι συνδρομητικές πλατφόρμες, καταφέρνει και στέκεται στα πόδια του ο Ελληνικός Κινηματογράφος.

Κλείνοντας ο κ.Παπαδόπουλοςδιαβεβαίωσε, ότι σε κάθε προσπάθεια προς τηνβελτίωση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμισητου ελληνικού αθλητισμού, η Forthnet θα είναισύμμαχος καιαρωγός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK