Πατινέζ χαρακώνει την αντίπαλο της, η ομοσπονδία λέει "όλα καλά"

Μπορεί η λεπίδα από ένα ζευγάρι πατινιών του πάγου να χρησιμοποιεί ως δολοφονικό όργανο; Στην περίπτωση των Μαραία Μπελ-Λιμ Γιουν Σου, μάλλον ναι.

Πατινέζ χαρακώνει την αντίπαλο της, η ομοσπονδία λέει "όλα καλά"
AP/K.C BOUTIETTE

Κάποιοι αθλητές αρέσκονται στο να κερδίζουν με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο: Η Μαράια Μπέλ, μια 22χρονη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ από την Αμερική, κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ την αντίπαλο της από την Κορέα με έναν αρκετά πονηρό τρόπο

Ήταν η διαδικασία της προθέρμανσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πατινάζ της Σαϊτάμα στην Ιαπωνία, όταν η Μαράια Μπέλ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με την αντίπαλο της, τη 16χρονη Λιμ Γιουν Σου, για να κάνει προθέρμανση. Οι κινήσεις τους έδειχναν βελούδινες, αέρινες, όμως μια πιρουέτα της Μπέλ όπου με τρόπο στριμώχνει στο πλάι την Λιμ, γίνεται η στιγμή που η Κορεάτισσα αθλήτρια θα μείνει πίσω, σφαδάζοντας από τους πόνους.

Το περιστατικό καταγράφεται από το κινητό τηλέφωνο θεατή, ενώ η Λιμ μένει αρκετά πίσω και στη συνέχεια λαμβάνει ιατρική φροντίδα ώστε να καταφέρει να επανέλθει. Η Κορεάτισσα θα καταφέρει να ξαναμπεί στον αγωνιστικό χώρο και θα τερματίσει 10η στη συνολική βαθμολογία, ενώ η Μπέλ θα βρεθεί στην 9η θέση. Ο μάνατζερ που εκπροσωπεί τη Λιμ, θα κατηγορήσει την Αμερικανίδα αθλήτρια για δολιοφθορά και ύπουλο χτύπημα.

Τη λύση σε αυτή την παράξενη σύγκρουση κλήθηκε να δώσει η Ομοσπονδία του Καλλιτεχνικού Πατινάζ, η οποία αφού παρακολούθησε το επίμαχο video, έκρινε πώς δεν υπήρξε κίνηση με δόλο από την Αμερικανίδα αθλήτρια.

Όταν οι δυο αθλήτριες βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο, μια ημέρα μετά το συμβάν, το κλίμα ήταν τουλάχιστον παγωμένο (#διπλής). Οι δυο αθλήτριες δεν αντάλλαξαν ματιά, ενώ η Μπελ μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την κίνηση της. Παρά τη πληγή στο δεξί της γόνατο και το μπανταρισμένο πόδi με το οποίο τελικά αγωνίστηκε, η Λιμ κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ με 72,91 πόντους. Ίσως γιατί η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Παγωμένο.

Κεντρική φωτογραφία: AP/K.C Boutiette

News 24/7

24MEDIA NETWORK