Ο βασιλικός 'στόλος' αυτοκινήτων του Λεμπρόν αξίζει πάνω από 3 εκατομμύρια

Με μια μαύρη limo της Mercedes αξίας των 380.000 πήγε στο δείπνο των πρωταθλητών ο Λεμπρόν Τζέιμς. Βρήκαμε και τα υπόλοιπα... ΙΧ του 'βασιλιά'!

Ο βασιλικός 'στόλος' αυτοκινήτων του Λεμπρόν αξίζει πάνω από 3 εκατομμύρια

Έως ότου οριστεί η μορφή του parade των πρωταθλητών Λέικερς, καθ' υπόδειξη των αρχών του Λος Άντζελες απόρροια των μέτρων κατά του συγχρωτισμού που ισχύουν εν μέσω πανδημίας, ο Λεμπρόν Τζέιμς και η μπάντα του γιορτάζουν απομονωμένοι. Έχοντας επιστρέψει στην Καλιφόρνια με το τρόπαιο, το 17ο από τη σύσταση του franchise (τα πρώτα πέντε στη Μινεάπολη), οργάνωσαν μια κοινή έξοδο σ' ένα από τα τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της δυτικής ακτής, με ειδίκευση στη ιαπωνική κουζίνα και θέα το απέραντο μπλε του Ειρηνικού. Η μάζωξη για δείπνο με σασίμι, νιγκίρι, μάκι και μπουκάλια κρασιών που το ακριβότερο αγγίζει τα 16.000 δολάρια ήταν πριβέ και η πρόσκληση αφορούσε δύο: τον παίκτη και τη συνοδεία που είχε δηλώσει πως θα παραβρεθεί. Άνευ dress code.

Φυσικά ο Λεμπρόν Τζέιμς πήγε παρέα με την Σαβάνα. Για τη μετάβασή τους στο παραλιακό ρεστοράν διάλεξαν ένα από τα πιο άνετα οχήματα που ανήκουν στην οικογένεια. Η Mercedes-Benz Maybach 57 S των 320.000 δολαρίων βγήκε από το γκαράζ, παρέλαβε το 'βασιλικό ζεύγος' και το οδήγησε ως το πάρκινγκ του εστιατορίου. Είχαν οδηγό και ομάδα ασφαλείας. Ο Λεμπρόν ήθελε να πιει λίγο παραπάνω και ν' αποφύγει το όποιο ρίσκο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η γυαλιστερή μαύρη λιμουζίνα με την πινακίδα που γράφει 'KNG OF OH' προς τιμήν του τόπου καταγωγής του, είναι μόνο ένα από τον διψήφιο αριθμό αυτοκινήτων που έχει πληρώσει και αποκτήσει -φθηνότερα ή πιο ακριβά- ο MVP των τελικών, συλλέγοντας σπάνια μοντέλα από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες. Κι ας μην θέλει να πληρώνει για roaming.

Δεν είναι ψέμα πως μια έφεση στις Ferrari ο 'Βασιλιάς' την έχει. Διαθέτει τρεις εξ αυτών.

Η πιο κοστοβόρα ήταν η πισωκίνητη 599 με τον 6άλιτρο κινητήρια των 612 ίππων. Κυκλοφόρησε από το 2006 ως το 2012. Η αξία της; 310.500 δολάρια.

Η επίσης δίπορτη F430 Spider ήταν για μια 5ετία (2004-09) η διάδοχος της 360. Με κίνηση στους πίσω τροχούς που η τελική της φτάνει τα 315 χλμ/ώρα. Την έκανε δική του, σε ασημί χρώμα, με περισσότερα από 200 χιλιάρικα.

Επειδή του Λεμπρόν πάντως τού άρεσε πολύ φρόντισε το 2015 να εξασφαλίσει και την την εξέλιξή της. Την αυτόματη F458 των 7 ταχυτήτων και κινητήρα 4.5 λίτρων. Άλλα 245.000 δολάρια γι' αυτό το κόσμημα βγήκαν από το λογαριασμό του.

Οι κυρίες της ιταλικής φίρμας αποτελούν τη σύγχρονη οπτική της φινέτσας. Διότι η -πολύ μακριά- Chevy Impala του, μοντέλο του '75, που πλέον δεν πωλείται λιγότερο από 30.000 δολάρια, είναι η αποτύπωση της κλασικής αμερικανικής ομορφιάς προηγούμενων 10ετιών.

Μια μοντέρνα βερσιόν αυτής θα μπορούσε να θεωρηθεί καταχρηστικά η πέμπτης γενιάς 2010 Chevy Camaro SS των 3.6 λίτρων. Η προσαρμοσμένη στα 'θέλω' του Λεμπρόν (λευκό με αντίστοιχους τροχούς) τού κόστισε έξι χιλιάδες λιγότερα (25.000) από την Impala.

Για την Dodge Challenger, αυτόν τον δαίμονα του V-8 κινητήρα, τα 80 χιλιάρικα δεν έφταναν. Έβαλε και κάτι παραπάνω για να την κάνει δική του. Διότι την ήθελε σε ασημί με μπλε ρίγες. Στα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζει φανατικά στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο (Ντάλας Καουμπόις).

Βέβαια η πιο δαπανηρή αγορά του μέχρι σήμερα υπήρξε η customised Lamborghini Aventador. Την οποία την παρέλαβε στους ψυχεδελικούς χρωματισμούς των 'King's Pride'. Προκειμένου να πατά τέρμα το γκάζι και να πιάνει τα 0-100 σε 2.9 δεύτερα, φορώντας το εν λόγω ζευγάρι. Για το δώρο αυτό στον εαυτό του ξόδεψε 670.000 δολάρια.

Η έτερη Mercedes της συλλογής του, η Maybach S650 του 2018, μοιάζει πιο συμβατική της μαύρης γαζέλας. Δεν είναι άλλος ο λόγος που κοστολογείται στη μισή αξία (στις 200.000) εκείνης που τον μετέφερε στο εορταστικό δείπνο των Λέικερς.

Στα ίδια τιμολογιακά επίπεδα (190.000) και η Porsche 911 Turbo S. Μια σταθερή αξία για όλους εκείνους που επιζητούν τη λεπτότητα στη σχεδίαση συνδυαστικά με τις σταθερά υψηλές επιδόσεις. Μαύρη αυτή του Λεμπρόν και λευκή του Ντουέιν Γουέιντ.

Η Bentley Continental GT δεν έχει να ζηλέψει κάτι από την ανταγωνίστριά της. Πιο επιθετικής σχεδίασης, με έντονες ανάγλυφες γραμμές να σχίζουν το αμάξωμα, έκανε τον τον 'βασιλιά' να την ερωτευτεί με την πρώτη ματιά και να την αγοράσει για περισσότερα από 200.000.

Για τη Rolls-Royce Phantom λέγεται πως δεν δαπάνησε σεντ. Φέρεται να ήταν το δώρο του Σακίλ Ο'Νιλ για τα γενέθλιά του ενόσω ήταν συμπαίκτες στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Και ξέρεις ε; Τα δώρα δεν δωρίζονται. Ούτε αλλάζονται ακόμη κι αν δε σου αρέσουν. Ιδίως αν κοστίζουν 450.000 δολάρια.

Δεν είναι, φυσικά ένα όχημα που ο Λεμπρόν Τζέιμς μπορεί να χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του. Οι απλές μετακινήσεις απαιτούν ευκολία και το ΚΙΑ Κ900 είναι μία από τις πιο εύχρηστες επιλογές για τα ψώνια της εβδομάδας στο σούπερ μάρκετ. Έγινε εύκολα δικό του, μια και έγινε πρεσβευτής των Κορεατών.

Οι βόλτες στην εξοχή είναι μια άλλη υπόθεση. Για την οποία ο Λεμπρόν έχει το Wragler Rubicon, καθώς το πρώτο του H2 το έδωσε. Ένα τζιπ στο οποίο χωρούν τα πάντα, άτομα και αποσκευές, εξασφαλίζοντας άνεση και περιπετειώδη οδήγηση.

King’s lifestyle!

News 24/7

24MEDIA NETWORK