Ο Lebron James είναι τόσο τσιγκούνης που δεν πληρώνει ούτε για roaming

O ΛεΜπρον Τζέιμς δεν έκανε κάτι που δεν έχει ξανακάνει. Αυτή η φορά όμως, ήταν κάπως πιο ιδιαίτερη, αφού είχε αποφασίσει να επιστρέψει στην κορυφή μια από τις δυναστείες του ΝΒΑ που είχε 'βαλτώσει' επί μια δεκαετία. Αφήνουμε το φόρο τιμής σε ανθρώπους που 'χουν δουλέψει μαζί του και τις ιστορίες που 'χαν να θυμηθούν με πρωταγωνιστή τον King.

Όσα κάνει στα παρκέ τα βλέπεις χρόνια. Ήξερες ωστόσο, πως ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν ενεργοποιεί τα data του, όταν είναι εκτός ΗΠΑ; Ή ότι δεν χάνει ποτέ όταν παίζει χαρτιά;
Όσα κάνει στα παρκέ τα βλέπεις χρόνια. Ήξερες ωστόσο, πως ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν ενεργοποιεί τα data του, όταν είναι εκτός ΗΠΑ; Ή ότι δεν χάνει ποτέ όταν παίζει χαρτιά; AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ένα δαχτυλίδι ακόμα, λοιπόν. Ένα ποτήρι γλυκό τον κέρασες πάλι η ζωή. Βασικά, ο ΛεΜπρον Τζέιμς κεράστηκε μόνος του, όταν αποφάσισε να πάει στο Λος Άντζελες για να γίνει αυτός που θα επανατοποθετούσε τους Λέικερς στην κορυφή του ΝΒΑ. Μετά την πρώτη δοκιμή, κατάλαβε πως χρειάζεται παρέα, εμφανίστηκε στην πόλη ο Άντονι Ντέιβις, έγινε 'ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ ο ΛεΜπρον', όπως ομολόγησε και ο Ντουέιν Ουέιντ και έτσι οι 'Λιμνάνθρωποι' έγιναν πρωταθλητές μετά 10 χρόνια.

Η κληρονομιά του King είναι διασφαλισμένη, σε όλα τα επίπεδα. Παρ' όλα αυτά, δεν μπορούσε να κλείσει μάτι από την πίεση και το άγχος που ένιωθε ενώ ήταν σε εξέλιξη οι τελικοί. Γιατί είχε αναλάβει να κάνει μια δουλειά (είπαμε ντε, τους Λέικερς πρωταθλητές για πρώτη φορά μετά το 2010). Έδωσε ό,τι υποσχέθηκε και επειδή έχουμε γράψει ήδη ό,τι είναι σχετικό, αποφασίσαμε να σου δώσουμε ιστορίες που τον αφορούν και αποκάλυψαν τύποι που 'χουν δουλέψει μαζί του (καθ' όλη την καριέρα του), στο Athletic.

Όταν λέμε 'έχουν δουλέψει μαζί του', δεν εννοούμε τους παίκτες και τους προπονητές που έχουν δηλώσει πως δεν θα πλησίαζαν ούτε στο χιλιόμετρο, σε ομάδα που παίζει εκείνος, αλλά εκείνους που του μιλούν ακόμα. Θα σε προθερμάνω με την ιστορία που μοιράστηκε πριν ώρες ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, κατά την οποία “στους τελικούς της Ανατολής, το 2016 ο ΛεΜπρον είχε θυμίσει σε παίκτη των Ράπτορς πώς 'έτρεχε' ένα play του Τορόντο”. Ο παίκτης ήταν ο Πάτρικ Πάτερσον και την αποκάλυψη έκανε ο Ντέιβιντ Γκρίφιν, πρόεδρος των Πέλικανς και πρώην GM των Καβς.

Αν σου ήλθε -αυθορμήτως- ένα 'γιατί', η απάντηση είναι αυτή που εξηγεί και όσα ακολουθούν: γιατί μπορεί.

✍ Δεν χάνει ποτέ στα χαρτιά. Ο Κέντρικ Πέρκινς (είχαν βρεθεί στους Καβς) αποκάλυψε πως “δεν τον είδα ποτέ να χάνει. Του έλεγα πως είναι ο Chosen One σε αυτά τα παιχνίδια, αφού ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός”.

✍ Δεν τρώει τα (πέντε) french toast που του ετοιμάζουν για πρωινό αν δεν είναι 'πνιγμένα' στο σιρόπι, τις φράουλες και τις μπανάνες. “Μετά τρώει ομελέτα με τέσσερα αβγά και έπειτα πάει και καρφώνει πάνω από κάποιον. Δεν έχει λογική”, εξήγησε ο Τρίσταν Τόμπσον. “Τρώει γλυκά σε κάθε γεύμα -τα λατρεύει. Και μετά κάνει μια εβδομάδα δίαιτα, βίγκαν. Αλλά είναι εκπληκτικό το πόσο πολύ τρώει, χωρίς να παχαίνει”.

✍ Όταν ήταν στην Κίνα, με τους Λέικερς, φαν τον εντόπισαν και σε μια στιγμή μαζεύτηκαν 4.000 να φωνάζουν το όνομα του και να προσπαθούν να τον πλησιάσουν. Εκείνος ήταν με τους συμπαίκτες του, για δείπνο. Ένας εκ των εκπροσώπων του Κάιλ Κούζμα προσπάθησε να.. βάλει πλάτη. Έπαθε αποκόλληση ώμου (η αφήγηση ανήκει στον Τζάρεντ Ντάντλι).

✍ Είναι ένα μεγάλο παιδί. Λατρεύει τη ζωή και προσπαθεί να τη ζει στο φουλ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έχει πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Είναι χαρούμενος και μόνο που μπορεί να παίζει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, να είναι κοντά στην ομάδα του και να στηρίζει το γιο του. Δεν εκνευρίζεται με κανέναν. Ξέρει τι λένε για αυτόν, ως συμπαίκτη. Δεν τα επιβεβαιώνω. Τάδε έφη Άντονι Ντέιβις.

✍ Όταν δείχνουν οι προπονητές, videos στους παίκτες και μετά τα κάνουν και στο παρκέ, προφανώς και θέλουν την προσοχή του. Ο ΛεΜπρον δεν προσέχει ποτέ. Όταν του λένε να περπατήσει, χορεύει ή ραπάρει. Και όταν αρχίζει το ματς λέει σε όλους πού πρέπει να είναι και τι πρέπει να κάνουν -όπως και τι να περιμένουν. Θυμάμαι τι έκαναν οι ομάδες που αντιμετώπισε πριν τρία χρόνια. Ο Λόιντ Πιρς, πρώην ασίσταντ των Καβς είχε πει πως 'την πρώτη μου χρονιά, έτυχε να του πω κάτι και να μου απαντήσει 'δεν θέλω να το κάνω', πριν μου εξηγήσει και το λόγο και αναφέρει το παιχνίδι που το είχε επιχειρήσει αυτό που πρότεινα, αλλά ήταν αποτυχημένο”.

✍ Ο Στιβ Κερ θυμήθηκε τη ρούκι σεζόν του King “όταν ήμουν σχολιαστής, στην πρώτη χρονιά εκτός της λίγκας. Είχα συναντήσει τη μητέρα του. Μου είπε πως ήμουν κακός άνθρωπος. Για κάποιο λόγο, είχα νιώσει υπέροχα”.

✍ Όταν παίζει εκτός των ΗΠΑ, δεν ανοίγει το τηλέφωνο του, παρά μόνο όταν υπάρχει WiFi. “Είναι ο πιο τσιγκούνης τύπος” είπε ο Κέβιν Λοβ. “Αρνείται να ενεργοποιήσει τo roaming για τα data. Και όπου πάμε, ρωτάει τον κωδικό για το WiFi”.

✍ Ο γιος του, Μπράις γεννήθηκε παραμονή του τέταρτου αγώνα, των τελικών του 2007. “Ήμασταν μαζί στο σπίτι του, όταν η Βάνα (Σαβάνα, σύζυγος του ΛεΜπρον) είπε πως είχαν σπάσει τα νερά” εξήγησε ο Κρις Πολ, “την πήγαμε στο νοσοκομείο και μείναμε μαζί της μέχρι το πρωί. Εγώ, ο ΛεΜπρον, ο Ράντι (Μις), ο Μαβ (Μάβερικ Κάρτερ), ο Ριτς (Πολ) και η μητέρα του. Παίζαμε χαρτιά, κάναμε ό,τι βρίσκαμε για να περάσει η ώρα, μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Άργησε να γίνει αυτό. Το βράδυ είχε ματς. Προφανώς τους 'σκούπισαν' οι Σπερς”.

✍ Ο Ντουέιν Ουέιντ είπε για τη δυνατότητα που είχε να δει τον ΛεΜπρον στη χειρότερη στιγμή του “μετά τους τελικούς του 2011, όταν δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Τον παρακολουθούσα να δέχεται όλο το φταίξιμο, να 'πέφτει' και να ξανασηκώνεται, βέβαιος πως θα τα καταφέρει, γιατί μια ζωή πόνταρε στη δουλειά που κάνει και την αγάπη που 'χει για το άθλημα”.

✍ Ο Καρμέλο Άντονι διάλεξε να πει για το αριστερό χέρι του φίλου του “που είναι το ίδιο καλό με το δεξί. Όταν βλέπεις αμφιδέξιους ανθρώπους, καταλαβαίνεις πως είναι ιδιαίτεροι. Εγώ ξέρω αυτόν και τον Ουέστμπρουκ, ο οποίος όταν μπαίνει στο γήπεδο δεν πάει προς τα αριστερά (γελάει)”.

✍ Όταν οι Καβς πήγαν στο έβδομο τελικό Ανατολής με τους Σέλτικς, ήταν η χρονιά που 'χε γίνει ανταλλαγή ο Έρβινγκ και η σειρά ήταν 3-2. Ο Ντρέιμοντ Γκριν άκουσε τον ασίσταντ που 'χε στο σχολείο να του λέει 'τελείωσαν. Ο ΛεΜπρον τελείωσε'. Του απάντησα πως θα παίξει 48 λεπτά και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να νικήσει. “Ο ασίσταντ επέμενε πως έχει τελειώσει. Μου τηλεφώνησε στο ημίχρονο για να με ρωτήσει πώς ήξερα τι θα συμβεί. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε παίκτη να ελέγχει όλο το ματς. Δεν ήταν η δική μου πρώτη φορά”.

✍ Ο Κάιλ Κόρβερ μίλησε για το Versaclimber (ας πούμε indoor προσομοίωση γρήγορης ορειβασίας -αφού εκεί παραπέμπει το μηχάνημα). “Μεταξύ των σειρών των Playoffs μεσολαβούν 7 με δέκα ημέρες. Σε αυτό το διάστημα κάναμε cardio. Ήταν η φάση μου. Δεν είχα κάνει ποτέ εμετό από την κούραση. Εκείνη τη χρονιά έφτασα πολύ κοντά. Ο ΛεΜπρον τελείωσε το Versaclimber, πήγε στο γήπεδο, πήρε την μπάλα, έκανε σπριντ, πάτησε στον κύκλο της περιοχής των βολών, πέταξε και κάρφωσε. Εγώ την ίδια ώρα προσπαθούσα να βρω δύναμη να αναπνεύσω. ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΡΦΩΝΕ”.

✍ Ο Μάικ Μπράουν θυμάται να παρακολουθούσε ως φαν -και όχι ως κόουτς- πράγματα που έκανε ο ΛεΜπρον στο παρκέ. “Σε ένα ματς με το Ντιτρόιτ, στους τελικούς της Ανατολής το 2007, οι Πίστονς πήραν τάιμ άουτ αφότου είχε 25 σερί πόντους. Το σταφ μείναμε να συζητάμε, μέχρι να εκπνεύσει ο χρόνος, όταν γύρισα και είπα 'συνεχίστε να κάνετε ό,τι κάνετε'.

✍ O Mάικ Μίλερ ανακάλεσε το πρώτο παιχνίδι “που τον είδα να μπαίνει όσο πιο επιθετικά είχε ξεκινήσει ποτέ αγώνα”. Ήταν το έκτο ματς με τους Σέλτικς, στους τελικούς της περιφέρειας του 2012, όταν ο ΛεΜπρον ήταν στο Μαϊάμι. “Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που 'χω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Ήμασταν προ του αποκλεισμού και παραμονή του αγώνα όλοι σκεφτόμασταν πως αυτό το ματς θα 'φτιάξει' ή θα 'χαλάσει' το πρότζεκτ του Μαϊάμι. Έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που 'χω δει να κάνει ποτέ παίκτης. Πριν μπούμε στο γήπεδο ήταν πιο χαλαρός από ποτέ. Όταν μαζευτήκαμε, μας κοίταξε και μας είπε “το έχουμε. Στηριχτείτε πάνω μου”. Είχε 45 πόντους και 15 ριμπάουντ, οι Χιτ νίκησαν, πήγαν τη σειρά στο 7ο ματς και στην εξέλιξη της φάσης πήραν το πρωτάθλημα.

✍ Ο Τζον Λούκας ήταν προπονητής των Καβς, όταν ο ΛεΜπρον ήταν στο σχολείο. “Είχα τον Κόμπι όταν ήταν μικρός και όλοι μου έλεγαν πως υπάρχει ένα παιδί που είναι καλύτερος του Μπράιαντ. Πήγα σε τουρνουά του ΑΑU τα Χριστούγεννα. Έμεινα οκτώ ώρες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να βλέπω τον ΛεΜπρον να παίζει. Τον κάλεσα σε προπόνηση του δικού μου σχολείου -ήταν ο καλύτερος, μακράν του δεύτερου με τους Ρίκι Ντέιβις, ΝτεΣαγκάνα Ντιόπ και Κρις Μιμ να είναι στο παρκέ. Με τιμώρησαν με δυο αγώνες και 50.000 δολάρια. Του τα ζήτησα. Δεν μου τα έδωσε ποτέ”.

✍ Ο Ντοκ Ρίβερς πάντα πίστευε πως ο Τζέιμς είναι εξαιρετικός παίκτης. “Δεν πίστευα πως είναι έξυπνος στην άμυνα. Στο πρώτο μας παιχνίδι, όταν ήταν στο Μαϊάμι, για τα playoffs ό,τι play έδειχνα εκείνος έδειχνε στους συμπαίκτες του πού να πάνε. Από τότε δεν σταμάτησε να το κάνει αυτό. Και ήταν ο λόγος που το έκαναν οι Γκαρνέτ, Πιρς και Πολ τη χρονιά που πήραμε πρωτάθλημα. Χρησιμοποιήσαμε ό,τι έκανε εναντίον μας, υπέρ μας. Δεν ήταν εύκολο, αλλά άξιζε”.

✍ Ο Ντουέιν Κάσεϊ, κόουτς των Ράπτορς που έμειναν εκτός playoffs τρεις φορές από τον ΛεΜπρον επιβεβαίωσε ότι “ήξερε όλα τα plays -με κάθε παραλλαγή- και τα εξηγούσε με λεπτομέρειες στους συμπαίκτες του. Όσο και αν προσπαθούσα να γίνω δημιουργικός, δεν είχε αποτέλεσμα”.

✍ Ο Φιλ Χάντι, ασίσταντ των Λέικερς και πρώην ασίσταντ των Καβς εστίασε στο 1-3 των Ιπποτών από τους Ουόριορς, τη χρονιά της επιστροφής και της νίκης. “Μετά το τέταρτο ματς δεν μιλούσε κανείς στα αποδυτήρια. Ακούστηκε να τους λέει ήρεμα “αν δεν πιστεύετε πως μπορούμε να νικήσουμε, μην μπείτε στο αεροπλάνο. Ήταν η πρώτη φορά στη -νέα τότε- καριέρα μου να βλέπω κάποιον να ορίζει την εξέλιξη με αυτόν τον τρόπο”.

✍ Ο Τάιρον Λου, πρώην ασίσταντ των Καβς, είχε να πει πολλά. Διάλεξε το τι έγινε “μετά τη νίκη μας, στο πέμπτο ματς με το Γκόλντεν Στέιτ. Όλοι ήταν χαρούμενοι και πανηγύριζαν, όταν ο ΛεΜπρον τους είπε 'παιδιά δώστε τα πάντα στο έκτο ματς και σας εγγυώμαι πως θα σας καλύψω στο 7ο'. Ακολούθησε ο κακός χαμός” και έγινε πράξη η δέσμευση.

✍ Ο Τζο Χάρις ήταν στη ρούκι σεζόν του 'όταν ο ΛεΜπρον γύρισε στους Καβαλίερς. “Κάλεσε σε μίτινγκ όλους τους παίκτες, στην αρχή της χρονιάς και τους είπε πως θα διεκδικήσουν πρωτάθλημα. Έβαλε όλα τα δαχτυλίδια που είχε στο τραπέζι, τα έδωσε σε όλους να τα δουν, να τα πιάσουν στα χέρια τους και μετά μίλησε για το ρόλο που θα είχε ο καθένας, ώστε να βοηθήσουν όλοι. Ακόμα και ο 15ος παίκτης που ήμουν εγώ”.

✍ Ο παιδικός του φίλος, Ρομέο Τράβις θυμήθηκε “μια βόλτα που έκανα σε mall, σε γιορτές του 2018, όταν άκουσα κάποιον να φωνάζει το όνομα μου. Γύρισα και είδα έναν άνδρα να με ρωτάει αν είμαι φίλος του ΛεΜπρον. Του είπα πως ναι. Ζήτησε μια χάρη. 'Ο ΛεΜπρον με έβαλε για αποτοξίνωση. Θέλω να του πεις ότι τον ευχαριστώ. Μου έσωσε τη ζωή'. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε κάνει κάτι, για το οποίο δεν έμαθε κανείς. Ούτε εμείς οι φίλοι του”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK