Ο Χάτσερ σκοράρε, ο Καλάθης πάσαρε: 10 σημειώσεις από τη 15η αγωνιστική

Από τους 27 πόντους του Χάτσερ στις 10 ασίστ του Καλάθη και από τα λίγα λεπτά του Μιλουτίνοφ στις 15 χαμένες βολές της ΑΕΚ και στο 0/7 του Πανιωνίου.

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η μάχη της πρωτιάς στην Basket League θα κριθεί στις 17 Μαρτίου. Για τότε είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ. Αντίθετα της τρίτης θέσης εξαρτάται από το αποτέλεσμα κάθε αγωνιστικής. Αν και το Περιστέρι βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, μετράει 5 ήττες στα τελευταία οκτώ ματς, ενώ η ΑΕΚ έχασε στην Πυλαία, με αποτέλεσμα τέσσερις ομάδες να ισοβαθμούν στο 10-5.

Την ίδια στιγμή δε που Χολαργός και Ήφαιστος βρίσκονται σε τροχιά πλέι οφ, η ρευστή κατάσταση στην ουρά δεν επιτρέπει ούτε καν στον Άρη των πέντε νικών να αισθάνεταθι ασφαλής. Όχι τουλάχιστον μέχρι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Η επόμενη αγωνιστική θα είναι η τελευταία πριν από τη μεγάλη διακοπή του ενός μηνός και τη αναδιαμόρφωση των ισορροπιών σε πάγκους και ρόστερ. Μέχρι το επόμενο ΣΚΔ, ωστόσο, ας δούμε τι έμεινε απ' αυτό που προηγήθηκε.

10.

Από το 'δεν φταίνε μόνο οι παίκτες' της προηγούμενης εβδομάδας στην επίσημη αμφισβήτηση της δουλειάς του Νίκου Οικονόμου. Ο Πανιώνιος έχει δεχθεί 185 στα παιχνίδι με Κύμη (εκτός) και Ήφαιστο (εντός), με αποτέλεσμα να ηττηθεί σε δύο κομβικές μάχες. Πλέον μετράει 0/7 από τις 8 Δεκεμβρίου και θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι. Διότι οι περισσότεροι άπλωσαν τα πόδια πέρα από το πάπλωμα.

9.

Από τις 24 Νοεμβρίου το Λαύριο έχει δώσει 9 παιχνίδια. Νίκησε μόνο στο ένα, την Κύμη, και έχει μπλέξει. Ίσως το 94-93 από το Ρέθυμνο ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να του συμβεί, παρόλο που δεν έχασε τη διαφορά, δεδομένου ότι ακολουθεί ένα 'σκληρό' πρόγραμμα κι ας μεσολαβεί η διακοπή του Φλεβάρη. Όπως όλα δείχνουν η παραμονή του Λαυρίου θα κριθεί στα τελευταία τρία ματς!

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

8.

Πάνω που λες/γράφεις μια καλή κουβέντα για την ΑΕΚ, έχει η ίδια την τάση να την αναιρεί και να τη διαψεύδει. Η σαββατιάτικη εμφάνιση στην Πυλαία δεν δικαιολογείται, όσο κι αν οι 'κιτρινόμαυροι' ταξίδεψαν μεσοβδόμαδα στην Ισπανία. Δεν δικαιολογείται όταν ξεκινάς το ματς με 2/13 σουτ και στο φινάλε έχεις πετάξει 15 βολές (23/38). Έλλειψη συγκέντρωσης και όχι ενέργειας φανερώνει το νούμερο αυτό.

7.

Δύσκολοι οι καιροί για μικρούς πρίγκιπες. Ο Ζωής Καράμπελας, που θα κλείσει το Μεγάλο Σάββατο (27/4) τα 18 του, έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ασίστ (από 9). Η σούπερ εμφάνισή του όμως δεν συνδυάστηκε με νίκη του Περιστερίου επί του Προμηθέα, παρά τους 31 πόντους του Γκρέι. Έλειπε, ξανά, ο Χάροου.

6.

Με τον Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο του (ή έστω τον Κώστα Φλεβαράκη) ο Κολοσσός δεν θα έχανε τη διαφορά των 17 πόντων απέναντι στο Χολαργό. Ο Έλληνας κόουτς ωστόσο ήταν στον αντίπαλο πάγκο, με αποτέλεσμα την ανατροπή και τη νίκη στην παράταση! Οι 'θαλασσί' δεν πέτυχαν πόντο στο έξτρα πεντάλεπτο, έχοντας μόλις 28 στο δεύτερο μισό της κανονικής διάρκειας!

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

5.

Όταν ο Γιάννης Καστρίτης 'έγραφε' 0/2 με τον Άρη, έχοντας ηττηθεί από Χολαργό εντός έδρας και Κύμη παρά το +17, αμφισβητήθηκε ως επιλογή, διότι δεν θα καταφέρει ν' αντιστρέψει την κατάσταση. Λάθος. Το 85-65 στο ΟΑΚΑ αδικεί την προσπάθεια που κατέβαλε ο Άρης, φτάνοντας έφτασε στο -1 (60-59) και κρατώντας κράτησε επαφή ως το 70-65 του 34'. Αν η ομάδα του Έλληνα κόουτς νικήσει και τον Πανιώνιο, το ερχόμενο Σάββατο, θα έχει, σε μεγάλο βαθμό, φέρει εις πέρας την αποστολή του πολύ πριν από το προκαθορισμένο.

4.

Ο Ήφαιστος πέτυχε 93 πόντους στη Νέα Σμύρνη με μόλις 16 τελικές πάσες και 9 χαμένες βολές. Τρομερό επίτευμα το 67% μέσα από τη γραμμή του τριπόντου για τους παίκτες του Μανωλόπουλου, που διάβασαν τις καταστάσεις και υπερίσχυσαν στο 'ένας μ' έναν'.

3.

Το πραγματικό κέρδος του Ολυμπιακού από το 92-69 επί της Κύμης δεν ήταν η επάνοδος του Ζακ Λεντέι στις γεμάτες εμφανίσεις. Ήταν τα λιγότερα από 19 λεπτά συμμετοχής του Νίκολα Μιλουτίνοφ που δεν πιέστηκε, ήταν και τα 7'30'' του Δημήτρη Αγραβάνη που είχε 7 πόντους.

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

2.

Σύμφωνα με το 'ιερό βιβλίο' του Ρικ Πιτίνο "ο δρόμος προς τη νίκη είναι να πασάρεις σωστά". Αν έχεις τον Νικ Καλάθη, όλα υπεραπλουστεύονται. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε 10 ασίστ στο +20 επί του Άρη κι άλλους 18 πόντους (με 4/7 τρίποντα). Τον ομογενή πόιντ γκαρντ ο Αμερικάνος κόουτς τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν εκ των καλύτερων γκαρντ που είχε ποτέ και ότι αξίζει κάθε σεντ απ' όσα παίρνει. Αν χρειάζεται όμως να παίζει παραπάνω από 31 λεπτά σ' ένα ματς πρωταθλήματος, πόσα θα χρειαστεί να παίξει με αντίπαλο την Εφές;

1.

Ο Γουίλ Χάτσερ του 2019 σκοράρει 24 πόντους ανά αγώνα, με πιο πρόσφατο επίτευγμα τους 27 (παρά τις 5 χαμένες βολές) στο 88-79 επί της ΑΕΚ. Τέσσερις νίκες έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ του Παπαθεοδώρου σ' αυτό το διάστημα την ίδια στιγμή που ο Αμερικάνος γκαρντ έχει βρει στόχο στα 17 από τα 27 τρίποντα που έχει δοκιμάσει! Το θέλετε σε ποσοστό; 63%! Ούτε ο Στέφεν Κάρι...

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK