10 ξένοι που έπαιξαν λιγότερο στον Ολυμπιακό από τον Μπριάντε Γουέμπερ

Ποιος θυμάται τον εξολοθρευτή γκαρντ που είχε πάει στον Ολυμπιακό επί Ντούσαν Ίβκοβιτς για να αντικατασταθεί λίγο αργότερα από τον Έισι Λο; Ανήκε στην κατηγορία Μπριάντε Γουέμπερ όπως κι άλλοι.

10 ξένοι που έπαιξαν λιγότερο στον Ολυμπιακό από τον Μπριάντε Γουέμπερ

Σημάδια διάλυσης φαίνεται πως παρουσιάζει ο μπασκετικός Ολυμπιακός, καθώς μετά από την επικείμενη αποχώρηση του - τίμιου πολεμιστή- Μπριάντε Γουέμπερ και τη σημερινή, έκτακτη αναγγελία αποχώρησης από τον Αξέλ Τουπάν και με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να είναι στα 'πιτς' ως τραυματίας και πρακτικά εκτός ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, το ρόστερ ερημώνει επικίνδυνα.

Λίγο πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους και κάποιοι έφηβοι παίκτες, αποχαιρετάμε τον Γουέμπερ, έναν μικρό ήρωα, σε μια σεζόν που μοιάζει με μεγάλη, δραματική περιπέτεια για τον Ολυμπιακό.

Πιο συγκεκριμένα, τον αποχαιρετάμε, ενθυμούμενοι τους παίκτες που εμφανίστηκαν στο παρκέ με την ερυθρόλευκη φανέλα ακόμα λιγότερο -είτε ημερολογιακά είτε σε πλήθος παιχνιδιών- κερδίζοντας δικαιωματικά τον τίτλο του διάττοντα αστέρα.

Μπριάντε Γουέμπερ

10 ξένοι που έπαιξαν λιγότερο στον Ολυμπιακό από τον Μπριάντε Γουέμπερ

Συνολικός απολογισμός Φεβρουαρίου - Απριλίου: 8 συμμετοχές στη Euroleague, 5 στη Basket League.

Κέιλιν Λούκας

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να γίνει ο 'εξολοθρευτής' σουτέρ του Ολυμπιακού της σεζόν 2011-2012. Η παρουσία του κρίθηκε απογοητευτική και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ζήτησε την αντικατάστασή του, τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς, ύστερα από μόλις 9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ο διάδοχος του, λεγόταν Έι Σι Λο. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Ματ Χάουαρντ

Άλλο ένα...φάντασμα εκείνης της χρονιάς, ένας παίκτης που προσπάθησε να καθιερωθεί στη φροντ-λαιν του Ολυμπιακού, παίζοντας συνολικά σε μόλις 3 αγώνες. Αντικαταστάθηκε από τον Τζόι Ντόρσεϊ.

Ντορόν Πέρκινς

Ο Ολυμπιακός διανύει εποχή Γιώργου Μπαρτζώκα και ο Βαγγέλης Μάντζαρης παθαίνει ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ο Ντόρόν Πέρκινς έρχεται με προθυμία και ενθουσιασμό, περνάει απαρατήρητος και χωρίς ουσιαστική συμβολή στην πορεία της ομάδας. Κλείνει την πορεία του με μόλις 5 συμμετοχές.

Τζαμάριο Μουν

10 ξένοι που έπαιξαν λιγότερο στον Ολυμπιακό από τον Μπριάντε Γουέμπερ

Τα λόγια είναι περιττά. Ο πρώην NBAer κατέγραψε μόλις ΜΙΑ συμμετοχή στην Ευρώπη. Κάποιοι ίσως θυμούνται την προσπάθεια του να κάνει 'αεροπλανικό' κάρφωμα, σμπαραλιάζοντας όχι την μπασκέτα, αλλά τον εαυτό του. Άλλος ένας που δεν τον σήκωσε το κλίμα στην Ελλάδα.

Σον Τζέιμς - Χακίμ Γουόρικ

10 ξένοι που έπαιξαν λιγότερο στον Ολυμπιακό από τον Μπριάντε Γουέμπερ

10 ξένοι που έπαιξαν λιγότερο στον Ολυμπιακό από τον Μπριάντε Γουέμπερ

Το 2015-2016 άρχισε με τον Πάτρικ Γιανγκ να υπογράφει στον Ολυμπιακό, με την προοπτική να γίνει το επόμενο 'κτήνος' που θα προστατεύει τη ρακέτα των 'ερυθρολεύκων'. Ο Γιανγκ τραυματίζεται σοβαρά, χάνει σχεδόν όλη τη σεζόν και στη θέση του καταφθάνει ο Σον Τζέιμς από την Μπιλμπάο, για να φύγει σχεδόν 1,5 μήνα αργότερα. Τον Φεβρουάριο, ο Χακίμ Γουόρικ, έμπειρος bench warmer του NBA και 'με άδεια να καρφώνει' πάει στον Ολυμπιακό (αν και δεν ήταν κανονικό σέντερ) για να αγωνιστεί περίπου 2,5 μήνες και να αποχωρήσει χωρίς να προσφέρει το παραμικρό.

Έκτακτες συμμετοχές

Ματ Φρίντζι

Τζεφ Νόρντγκαρντ

Ο ένας ήρθε το 2005, ο άλλος ένα χρόνο νωρίτερα: Έκαναν προετοιμασία στον Ολυμπιακό, όμως οι εμφανίσεις τους δεν ήταν ξεκάθαρο αν παρέπεμπαν σε επαγγελματία ή παλαίμαχο παίκτη. Αποχώρησαν έκαστος, ύστερα από ένα περίπου μήνα.

Θέμα Υγείας

Μάρτιν Ράντσικ

Ο Σλοβάκος πάουερ φόργουορντ πήγε στον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2005, έπαιξε μόνο σε προπονητικά διπλά και από τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς τέθηκε εκτός δράσης. Η φήμη εκείνης της εποχής έκανε λόγο για προβλήματα με τη σύζυγό του (!), όμως ο αθλητής επέλεξε να 'χωρίσει' τελικά με τον Ολυμπιακό, με αφορμή ιατρική διάγνωση που επιβεβαίωνε ότι είχε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του.

Ο... αντικαταστάτης που έγινε θρύλος (σε άλλη χώρα)

10 ξένοι που έπαιξαν λιγότερο στον Ολυμπιακό από τον Μπριάντε Γουέμπερ

Ο Λάρι Μίντλετον έπαιξε μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Κόρατς, έγινε ο μοναδικός ξένος μετά από την φυγή του Κάρεϊ Σκάρι, αθροιστικά το ελληνικό κοινό τον απόλαυσε όχι περισσότερο από 2 μήνες, ενώ τον είδαμε και στον πιο μαγικά θλιβερό ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας. Στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία, αγωνίστηκε στην Τριέστε και για περισσότερο από μια δεκαετία κέρδισε τίτλους και αποθέωση από το κοινό των Ιταλών.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK