3 θηριώδη καρφώματα του Ζάιον Ουίλιαμσον στο ντεμπούτο ως NBAer

Οι Πέλικανς είναι από τα πιο ενδιαφέροντα projects που 'στήθηκαν' το καλοκαίρι του 2019. Ο κύριος λόγος είναι ο Ζάιον Ουίλιαμσον. Δεν είναι ωστόσο, ο μόνος λόγος.

O Zάιον Ουίλιαμσον έβγαλε από τη μέση την πρώτη του εμφάνιση, ως NBAer. Έδειξε πως έχει πολλά να μάθει ακόμα, όπως και ότι διαθέτει όσα χρειάζονται για να μεγαλουργήσει.
O Zάιον Ουίλιαμσον έβγαλε από τη μέση την πρώτη του εμφάνιση, ως NBAer. Έδειξε πως έχει πολλά να μάθει ακόμα, όπως και ότι διαθέτει όσα χρειάζονται για να μεγαλουργήσει AP PHOTO/JOHN BAZEMORE

Ο Άλβιν Τζέντρι μπαίνει φέτος στον πέμπτο του χρόνο, ως κόουτς των Πέλικανς. Είναι η πρώτη φορά που βλέπει την πόλη της Νέας Ορλεάνης να ασχολείται τόσο πολύ με την ομάδα -και γενικότερα το ΝΒΑ. Και αυτό είναι κάτι που κατ' αρχάς 'πιστώνεται' στον Ζάιον Ουίλιαμσον, ο οποίος δεν ζει απλά εκεί, αλλά έχει γίνει μέλος της κοινότητας -κυκλοφορεί, πηγαίνει παντού, υπάρχει ένα interaction. Είναι και ο λόγος που 30 παιχνίδια της ομάδας θα μεταδοθούν διεθνώς. Για να είμαι ακριβής, είναι ο κύριος λόγος. Δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν τόσοι που έκαναν και τη Nike να επενδύσει σε αυτούς.

Χρόνια πριν επιλεγεί -τελικά- στο Νο1 του 2019 NBA Draft ο Ουίλιαμσον ήταν το 'σιγουράκι'. Ήταν το παιδί που θα έφερνε την αλλαγή στο ΝΒΑ. Ο τύπος που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί. Όχι από τον ΛεΜπρον Τζέιμς και μετά. Γενικά. Kάτι με το οποίο είχε συμφωνήσει -ειρήσθω εν παρόδω- και ο King.

Όπως όμως, γνωρίζεις στη βράση είναι που κολλάει το σίδερο. Εν προκειμένω, στο παρκέ. To νέο πρόσωπο της Jordan Brand (που ανήκει στη Nike, εταιρία που υπέγραψε τον Τζρου Χόλιντεϊ και όπου ανήκουν οι Οκαφόρ, Χέιζ, Αλεξάντερ-Ουόκερ, Χαρτ, Μπολ, Ουίλιαμς, Ντάριους Μίλερ) έβαλε τα ρούχα της δουλειάς για πρώτη φορά, φέτος, στο πρώτο preseason game των Πέλικανς, με τους Χοκς -και όχι δεν 'μετράει' το πέρασμα από το Summer League του Λας Βέγκας. Ο εκ των πιο πολυαναμενόμενων ρούκι της ιστορίας ήταν στην starting five (φευ) και έκανε το πρώτο 'ferociοus' όπως έγραψαν οι Αμερικανοί (θηριώδες όπως θα το διαβάσεις στην Ελλάδα) στο 104ο δευτερόλεπτο του ως NBAer.

Έως το τέλος του πρώτου μισού, κάρφωσε άλλες δυο φορές. Αλλά γιατί να στα λέω, αφού μπορείς να τα δεις;

Στο 133-109 της Νέας Ορλεάνης (το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 110-87) έδωσε 16 πόντους (6/13 σουτ), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και άλλα τόσα κλεψίματα. Έχασε ένα ζευγάρι σουτ τριών πόντων, έχασε την μπάλα τέσσερις φορές και έδειχνε να είναι λίγο χαμένος στην άμυνα (όπως σημειώθηκε στην αναφορά του Associated Press στο ματς). Σε μια φάση, ο Χόλιντεϊ τον βοήθησε να πάει στη θέση όπου υποτίθεται πως έπρεπε να είναι (βασικά τον έσπρωξε προς τα εκεί). Δεν θα έλεγες πως είναι έτοιμος -και αν το έλεγες θα ήσουν παράλογος. Θα έλεγες όμως, ότι όσα γράφονταν τα τελευταία χρόνια για εκείνον δεν ήταν ακριβώς υπερβολές.

Είμαι χαρούμενος που έκανα την εκκίνηση” είπε, “πέρασα καλά στο πρώτο μου ματς στο ΝΒΑ, το πρώτο από το καλώς εχόντων των πραγμάτων, πολλά. Δεν είμαι πια στο high school ή το κολέγιο. Πρέπει να είμαι δυνατός και έτσι κινήθηκα για να τελειώσω όπως ήθελα κάποιες φάσεις. Δεν πιστεύω ωστόσο, πως τα καρφώματα είναι ο λόγος που είμαι εδώ όπου είμαι”.

Για να δεις τι σου είναι οι συμπτώσεις, την ίδια ημέρα (8/10) πριν 16 χρόνια είχε κάνει το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ ο ΛεΜπρον. Και ναι, αυτό το γεγονός έγινε η χαρά του 'έλα να σε συγκρίνουμε' των media, με τον Άλβιν Τζέντρι να λέει στο ESPN πως “δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό. Συγκρίνουμε τον Ζάιον μόνο με τον Ζάιον. Θέλουμε να γίνει η καλύτερη έκδοση του εαυτού του. Ουδείς άλλος. Ξέρουμε πως οι συγκρίσεις θα συνεχιστούν. Είναι αναπόφευκτο. Δεν θα πιούμε όμως, και εμείς αυτό το Koοl-Aid”.

Προφανώς και ως κόουτς του 'φαινόμενου' έβαλε πλάτη, γιατί πρέπει να τον προστατέψει. Ο Βινς Κάρτερ πάλι (ήταν μέλος των Χοκς) που δεν είχε κανένα λόγο -εννοώ δεν είχε κάτι να κερδίσει- εξήγησε πως “στον κόσμο που ζούμε τώρα, υπάρχουν προσδοκίες και ο κόσμος προσπαθεί να σε συγκρίνει με κάποιον άλλον. Θυμάμαι όταν έκανα εγώ ντεμπούτο και ο κόσμος προσπαθούσε να με συγκρίνει με τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο Μάικλ ήταν ο Μάικλ. Εγώ ήθελα να περάσω καλά, να απολαύσω το παιχνίδι και να δείξω τι μπορώ να κάνω”.

Το απαραίτητο του Νικολό Μέλι

Oι Πέλικανς είναι από τα πιο ενδιαφέροντα projects που προέκυψαν αυτό το καλοκαίρι και μεταξύ εκείνων που θα τους εκπροσωπήσουν είναι και ο Λόνζο Μπολ. Ο ανανεωμένος Λόνζο Μπολ, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από τον πατέρα του και έχει σωθεί.

Nτεπούτο έκανε και ο Μπράντον Ίνγκραμ, παίκτης που ήταν στο πακέτο, το οποίο έστειλε τον Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς. Και αυτός λοιπόν, έκανε πρεμιέρα ως Πέλικαν εναντίον της Ατλάντα. Είχε 19 πόντους (τους έντεκα στο β' μισό) και 6 ριμπάουντ στην πρώτη του εμφάνιση έπειτα τους μήνες που ήταν εκτός, λόγω τραυματισμού και εγχείρησης. Ξεκάθαρα δεν είναι 100% έτοιμος. Επίσης ξεκάθαρα οι σκόρερ άμα τη μάθουν την τέχνη, δεν τη ξεχνούν.

Μαζί με αυτά τα παιδιά ήταν οι JJ Ρέντικ, Ετουέιν Μουρ, Τζος Χαρτ, Φρανκ Τζάκσον, Ζίλαν Τσιθαμ και Τζάξον Χέιζ όπως και οι Τζαλίκ Οκαφόρ, Νάικεϊλ Αλεξάντερ-Ουόκερ, Κέντριχ Ουίλιαμς, με τον Νικολό Μέλι. Να σου πω τι έγραψε το SB Nation για όλους αυτούς, για να 'χεις μια εικόνα.

Για τον Ιταλό φόργουορντ επισήμανε ότι “έκανε λίγο από όλα και αυτό είναι τέλειο, αν σκεφτείς ποιοι είναι οι άλλοι ψηλοί της ομάδας. Τότε θα καταλάβεις πως δεν έχουν τις ικανότητες του Μέλι, ο οποίος μπορεί να σουτάρει, να πασάρει, να ντριμπλάρει, έχει υψηλό ΙQ, το οποίο διασφαλίζει πως θα είναι στη σωστή θέση ή θα πάρει τη σωστή απόφαση. Είναι ένας τέλειος υποστηρικτικός παίκτης -μη του ζητήσετε να κουβαλήσει την ομάδα.

Ο Τζέντρι έβαλε τον Οκαφόρ να κάνει το τελευταίο, να κουβαλήσει επιθετικά την ομάδα, αφότου απέσυρε την πρώτη πεντάδα. Εκείνος έκανε ό,τι κάνει πάντα: κυριάρχησε κοντά στο καλάθι. Ο Αλεξάντερ-Ουόκερ έδειξε να είναι ατρόμητος και να 'χει και τρίποντο, όπως και να δείχνει στους άλλους πώς πρέπει να γίνει η δουλειά. Ο Ουίλιαμς έκανε ό,τι ήθελε ο προπονητής του -βουτούσε για τις μπάλες, έπαιρνε ριμπάουντ και έδινε μια σταθερά στην άμυνα. Έκανε κάποια λάθη, αλλά δεν ήταν αρκετά να ακυρώσουν την συνολική καλή εικόνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK