Το νέο πρόσωπο της Air Jordan είναι ο Ζάιον Γουίλιαμσον

Ο Ζάιον θέλει να γίνει ένας σύγχρονος Τζόρνταν και μόλις έκανε το πρώτο βήμα, φορώντας τα κατάλληλα sneakers.

O Zάιον Γουιλίαμσον σε αγώνα του summer league με τη φανέλα των Pelicans ενάντια στους Knicks
O Zάιον Γουιλίαμσον σε αγώνα του summer league με τη φανέλα των Pelicans ενάντια στους Knicks AP

Το φετινό καλοκαίρι στο NBA μοιάζει με το φινάλε του Game of Thrones, αν η σεναριακή ομάδα της σειράς είχε αποφασίσει να πει 'Ριχτο Ηλία' και να διαλύσει ένα ολόκληρη σύμπαν για να το φτιάξει ξανά. Ο Καουάι Λέοναρντ, ο Άντριου Ντέιβις, ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο Τζίμι Μπάτλερ, είναι οι μονάδες μιας μεραρχίας αποτελούμενης από σούπερ σταρ, που αποφάσισε ότι η σκακιέρα του παιχνιδιού πρέπει να μοιράσει τα πιόνια διαφορετικά και η ανθρωπογεωγραφία των ομάδων να οριστεί ξανά από την αρχή. Ανάμεσα στις τεκτονικές αλλαγές του καλοκαιριού, συναντάμε και έναν ανερχόμενο σταρ, ένα παιδί με εξωπραγματική δύναμη, ταλέντο και εξέλιξη που ακόμα δεν δείχνει εφικτό να προσδιοριστούν επαρκώς.

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον βρίσκεται στο NBA και θα είναι από φέτος η δύναμη κρούσης της Νέας Ορλεάνης. Το #1 του φετινού draft, μια ανθρώπινη μονάδα κτηνώδους δύναμης και μπασκετικής ευφυίας, όπως ήταν φυσιολογικό, μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού ως προς το sneaker brand που θα επέλεγε να φορέσει στο παρκέ και να υποστηρίξει με τη συνολική του παρουσία εντός και εκτός γηπέδου. Η αγωνία έλαβε τέλος ως προς αυτό το ερώτημα, καθώς ο Ζάιον επιβεβαίωσε μέσα από τα προσωπικά του social media, τη νέα του συνεργασία με τη Nike και το brand της Air Jordan.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις με brands όπως η New Balance και η PUMA, οι οποίες περιείχαν και ένα θησαυροφυλάκιο εκατομμυρίων δολαρίων στα πόδια του Ζάιον, ο νεαρός αθλητής υπέγραψε ένα συμβόλαιο συνεργασίας επτά ετών, έναντι 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο sneaker deal πρωτοεμφανιζόμενου αθλητή, με τον Λεμπρόν και το σχετικό deal του 2003 (90 εκατ.) να παραμένουν στην κορυφή.

Οι πρώτες συζητήσεις για το υποθετικό λανσάρισμα ενός 'Zion 1' sneaker έχουν ήδη ζωηρέψει, με τον Ζάιον να δηλώνει: "Νιώθω ευλογημένος που είμαι μέλος της οικογένειας της Air Jordan. Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, ονειρευόμουν να παίξω στο NBA και να επηρεάσω το παιχνίδι, όπως κάποτε ο Μάικλ Τζόρνταν. Ήταν ένας από τους αθλητές που διαμόρφωσαν το παιχνίδι μου και ειλικρινά δεν μπορώ να εκφράσω τη χαρά μου γι`αυτό το ταξίδι που ξεκινάει."

Αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι ο πόλεμος προσφορών των sneaker brands για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος του Ζάιον είχε φέρει στο τραπέζι προσφορές συμβολαίων που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα δέκα εκατομμύρια δολάρια ετησίως, αλλά ο ανερχόμενος σταρ επέλεξε στο τέλος την Air Jordan, αποδεικνύοντας πως τελικά τα όνειρα δεν κλείνονται σε θησαυροφυλάκια σαν αυτό του Σκρουτζ Μακ Ντακ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK