Οι 40 κορυφαίες κινήσεις στη Euroleague μέχρι τώρα

H Free Agency στην Euroleague δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' όσα συμβαίνουν την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ποιοι έχουν καταλήξει πού και ποιοι κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι (και ωραίοι).

Οι 40 κορυφαίες κινήσεις στη Euroleague μέχρι τώρα
O Νάντο Ντε Κολό αφήνει την μπάλα στο καλάθι, σε παλαιότερο ματς μεταξύ ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακού AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Τύποι σαν τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι κυκλοφορούν αρκετοί εκεί έξω και όχι αποκλειστικά στις ΗΠΑ. Εκείνοι που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του ESPN. Τη δουλειά τους πάντως την κάνουν εξίσου αποτελεσματικά.

Η σημαντική συμφωνία της Φενέρμπαχτσε με τον Γάλλο Νάντο ντε Κολό, για συμβόλαιο τριών ετών (2+1), που επηρεάζει τις ισορροπίες στην Euroleague από έναν τέτοιο πρωτοκυκλοφόρησε στο twitter, τον Τούρκο Ισμαΐλ Σενιόλ του beIN SPORTS. Πριν από λίγες ώρες.

Ο 32χρονος γκαρντ είχε επιλέξει να λήξει τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ φεύγοντας από την παγωμένη Μόσχα, και παρά τις φήμες πως η επόμενη σεζόν θα τον βρει είτε στο ΝΒΑ είτε στην Ισπανία, προτίμησε να παίξει για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Συνθέτοντας ένα σπουδαίο περιφερειακό δίδυμο με τον Κώστα Σλούκα. Αν και οι Τούρκοι είχαν αφήσει να διαρρεύσει πως θα μειώσουν το μπάτζετ, κάθε άλλο παρά ανενεργοί αποδείχθηκαν ως τώρα στο παζάρι, έχοντας τακτοποιήσει δύο βασικές προτεραιότητες (παραμονή Σλούκα / Ντατόμε) και πείθοντας έναν σούπερ σταρ της διοργάνωσης να ενταχθεί στο ήδη δομημένο σύνολο.

Την ίδια στιγμή βέβαια η Μπαρτσελόνα δείχνει κυριαρχική, έχοντας υπογράψει όποιον ήθελε. Από τον Κόρι Χίγκινς της ΤΣΣΚΑ και τον Βίκτορ Κλαβέρ ως τον Μπράντον Ντέιβις της Ζαλγκίρις και τον Τομά Ερτέλ. Αν μάλιστα ενεργοποιηθεί η βόμβα με τον τον Νίκολα Μίροτιτς και δεν αποδειχθεί φούσκα, τότε θα πρόκειται για την απόλυτη θριαμβεύτρια του καλοκαιριού - ο χειμώνας είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Τον Μαυροβούνιο φόργουορντ, συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, δεν τον υπολογίσαμε στη λίστα με τις 40 κορυφαίες μετακινήσεις που έχουν, για την ώρα, ολοκληρώσει οι 18 πια ομάδες της διοργάνωσης, ύστερα την πλαισίωση της παρέας από την πλούσια Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Αν συμβεί όντως, θ'ακολουθήσει update. Όπως και στην περίπτωση που ελεύθεροι αυτήν την εποχή παίκτες βρουν δουλειά σε μία εξ αυτών. Στην εν λόγω κατηγορία θα βρεις ελκυστικές περιπτώσεις. Η κορυφαία πιθανόν είναι του Σέρχιο Ροντρίγκεθ (που ψάχνει ομάδα χωρίς να έχει λύσει ακόμη το συμβόλαιό του). Όχι πως ο Τζέιμς Σίνγκλετον (που δεν ενεργοποιήθηκε ο δεύτερος χρόνος της σύμβασης) υστερεί. Ή ο Ντέρικ Γουίλιαμς (που πιθανόν θ' ανανεώσει με την Μπάγερν), ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Ματ Λοτζέσκι, ο Μάλκολμ Τόμας, ο Ντέβιν Μπούκερ, ο Άλεξ Τάιους, ο Λίο Βέστερμαν και ο Ντεάντρε Κέιν. Παίκτες για κάθε προπονητή.

Οι κινήσεις που ξεχωρίσαμε ως τώρα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK