5 πάθη που τιμά περισσότερο από άλλα ο Μάικλ Τζόρνταν

Ως εκ των δισεκατομμυριούχων αυτού του πλανήτη, προφανώς και ο Μάικλ Τζόρνταν μπορεί να σπαταλά χρήματα για ό,τι επιθυμεί η ψυχή του. Υπάρχουν πέντε κατηγορίες, για τις οποίες έχει μια παραπάνω ευαισθησία.

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι, από τον Απρίλιο, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος εκπρόσωπος του αθλητισμού.
Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι, από τον Απρίλιο, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος εκπρόσωπος του αθλητισμού. AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Και το Last Dance να μην είχε προκύψει στην καραντίνα, θα 'χες μια εικόνα για το πόσο πλούσιος είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος τον Απρίλιο έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος εκπρόσωπος του αθλητισμού.

Το Rebound Central είχε κάνει πέρυσι μια λίστα με τα 8 πιο ακριβά πράγματα που του ανήκουν. Όχι που αγόρασε, αφού πολλά ήταν δώρα εταιριών, στο πλαίσιο συμφωνιών που έκαναν με τον MJ για εμπορικούς λόγους. Να είναι καλά το YouTube (όπου περνώ ένα μεγάλο μέρος της κάθε μέρας μου), που το εμφάνισε μπροστά μου. Έτσι αναζήτησα ανανεωμένα στοιχεία, για να εμφανίσω αυτό που ακολουθεί. Δεν ασχοληθήκαμε με τις επαύλεις που του ανήκουν -αν και μια από αυτές φαίνεται να είναι το μόνο 'πράγμα' που είναι δικό του και δεν μπορεί να πουλήσει.

⌛ Στις αρχές του 2019 αγόρασε ένα γιοτ, αξίας 70.210.000 ευρώ, το οποίο διαθέτει γήπεδο μπάσκετ. Το μέγεθος είναι τέτοιο που βάσει νόμων, οφείλει να 'χει πάντα πλήρωμα επαγγελματιών. Για να το συντηρεί, χρειάζονται 737.180 ευρώ την εβδομάδα. Το όνομα του σκάφους είναι Mr Terrible.

⌛ Το ιδιωτικό του αεροπλάνο το πήρε με 26.330.000 ευρώ, το 2015. Έδωσε πολλά ακόμα εκατομμύρια για να το κάνει όπως ήθελε. Έχει τον jumpman στο φτερό και γραμμένο το N236MJ μπροστά. Το 23 ξέρεις τι είναι. Το 6 είναι τα πρωταθλήματα και τα αρχικά του. Το 2019 προέβη σε νέο makeover, που 'έντυσε' το αεροσκάφος με σχέδιο (καμουφλάζ) που υπάρχει στα Air Jordan 3. Αυτό στοίχισε 615.000 ευρώ. Αν πουλήσει σήμερα το τζετ, θα πάρει 44.000.000 ευρώ.

⌛ Το γκολφ το γνώρισε -και το αγάπησε- από το συγκάτοικο που 'χε στο κολέγιο, λίγες εβδομάδες πριν πάει στο ΝΒΑ. Έκτοτε το λατρεύει. Και για αυτό έφτιαξε δικό του γήπεδο, για το οποίο έδωσε 13.160.000 ευρώ. Αξίζει μεταξύ αυτού του ποσού και των 17.550.000 ευρώ. Σημείωση: στην έπαυλη που μένει στη Φλόριντα υπάρχει επίσης ιδιωτικό γήπεδο. Παρ' όλα αυτά, δημιούργησε -βόρεια του Παλμ Μπιτς- και το Grove XXII. H έκταση 902.449 τετραγωνικών μέτρων έκανε εγκαίνια το 2019. Η πρόσβαση επιτρέπεται σε στενούς φίλους και συγγενείς -ή σε όποιον άλλον επιτρέπει ο MJ να το χρησιμοποιεί. “Στον Μάικλ αρέσει να παίζει γρήγορα. Δεν αντέχει να υπάρχει κόσμος που να τον ενοχλεί -κάτι που ζει εδώ και πολλά χρόνια και το 'χει βαρεθεί. Εκεί κάνει ό,τι θέλει ενώ παίζει το αγαπημένο του σπορ”. H συντήρηση του στοιχίζει δυο εκατομμύρια το χρόνο.

⌛ Η συλλογή με αυτοκίνητα εκτιμάται στα 9.000.000 ευρώ. Όταν υπέγραψε το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο (για 10.000.000 δολ.) αγόρασε επτά αυτοκίνητα μαζί.  Ένα από τα πιο πολυτελή -και ακριβά- είναι η Aston Martin DB7, η οποία κάνει 176.000 ευρώ. Δεν την πλήρωσε. Του την έκανε δώρο η κατασκευάστρια εταιρία. Και επέλεξε για χρώμα ένα που δεν χρησιμοποίησε σε άλλο αυτοκίνητο της. Στη λίστα είναι και μια Porsche 911 Turbo, αξίας 101.000 ευρώ, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα από τα πιο θρυλικά παπούτσια που κυκλοφόρησαν ποτέ με τον Jumpman (Air Jordan VI).

Γενικά, πάντα του άρεσαν οι Porsche και άλλαξε διάφορες. Ακόμα και τα Air Jordan 6 τα 'έφτιαξε' στο μυαλό του, βλέποντας την 911 που είχε τότε. Το σχέδιο είναι ανάλογο, όπως και τα χρώματα (μαύρο και κόκκινο). Έχει custom Ferrari (186.000 ευρώ, με μετατροπές που δεν μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν όλοι -κάτι που 'χει κάνει και με τα Range Rovers, αλλά και τη Βentley που είχε πάρει κάποτε), ενώ το πιο ακριβό αυτοκίνητο που αγόρασε ποτέ ήταν μια σπάνια έκδοση Mercedes McLaren, για την οποία είχε δώσει κοντά στα 440.000 ευρώ το 2007. Την έβαλε στο eBay λίγα χρόνια μετά. Είχε λιγότερα από 1609 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Την έδωσε για 380.000 ευρώ.

Ο 'Αir' οδηγούσε και μηχανές από όταν ήταν 7 χρόνων. Τις παράτησε για όσα χρόνια ήταν NBAer και επέστρεψε σε αυτές, μετά το τέλος της καριέρας του. Προφανώς κι έχει σχετική συλλογή. Eίχε και ομάδα, την Michael Jordan Motorsports, με τη Yamaha να στέλνει εν μια νυκτί (λέμε τώρα, αφού τις έστειλε με πλοίο από την Ιαπωνία, άρα πήρε λίγο παραπάνω) ό,τι χρειαζόταν ο MJ, σε εκπτωτική τιμή. Οι Jordan Brand, Gatorade, Hanes, Upper Deck και National Guard ήταν χορηγοί και η πρώτη εμφάνιση σε αγώνα της American Motorcyclist Association έγινε το 2004. Το 2013 η ομάδα έβαλε λουκέτο στο γκαράζ. Σε 93 αγώνες δεν πήρε μια νίκη.

⌛ Σε ό,τι αφορά τα κοσμήματα, η συλλογή του εκτιμάται στα 878.000 ευρώ, με τη συλλογή που 'χει σε ρολόγια να είναι ξεχωριστή. Ένα Ulysse Nardin το αγόρασε για 35.000 ευρώ. Ήταν από τα πιο φθηνά. Στα πιο ακριβά ανήκει ένα Richard Mille, αξίας 110.000 ευρώ. Έχει συλλεκτικά της Rolex και της IWC.

Αντί επιλόγου, θα ήθελα να σου πω ότι στις επιχειρήσεις που του ανήκουν είναι και μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Nissan. Όποιος αγοράσει αυτοκίνητο από τον Τζόρνταν, παίρνει δώρο ένα ζευγάρι Air Jordan. Δωρεάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK