Αχ. Κουρέπης: "Αλληλένδετες έννοιες αθλητισμός και πολιτισμός"

Αχ. Κουρέπης: "Αλληλένδετες έννοιες αθλητισμός και πολιτισμός"
Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αχιλλέας Κουρέπης, μίλησε στο «Sportime Radio» για τα δύο θέματα που απασχολούν το ΑΣ ΑΕΚ, την εκδήλωση που πραγματοποιείται προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη και την ανάληψη της ηγεσίας της ΚΑΕ, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Φιλίππου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:

Έχουμε φτιάξει μια διεύθυνση αθλητικού σχεδιασμού που έχει να κάνει με το να προσελκύσουμε τα παιδιά στην ΑΕΚ και στον αθλητισμό. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει με παράλληλες δράσεις και όχι απλά με ένα κάλεσμα του στυλ ελάτε να παίξουμε μπάλα. Για μας ερασιτεχνικός αθλητισμός και πολιτισμός είναι δυο έννοιες αλληλένδετες. Για αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άνοιγμα προς τον πολιτισμό. Με αφορμή τα 80 χρόνια που γιορτάζει ο Μίκης Θεοδωράκης και αφού η ΑΕΚ είναι συνομήλικη, είπαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση την Παρασκευή στις 21.00 για να τιμήσουμε το Μίκη και να κάνουμε αυτό το άνοιγμα. Είναι αρκετά θετική η ανταπόκριση του κόσμου και από τα μηνύματα που παίρνουμε, αναμένουμε να πάει καλά. Θα είναι αρκετά καλή η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες γιατί προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσουν το Μίκη και την ΑΕΚ.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα έξω από το χώρο του γηπέδου που θα αντιπροσωπεύουν τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ. Θα υπάρχουν αθλητές και περιμένουμε να έρθουν παιδιά με τους γονείς τους για να πάρουν μια πρόγευση για το τι πρόκειται να δουν όταν θα έχουμε, πρώτα ο Θεός, το ολυμπιακό χωριό.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ:

Από τη στιγμή που αναλάβαμε, γενικά άλλαξε το τοπίο. Υπάρχει κινητοποίηση και δραστηριότητα και γίνονται ενέργειες. Γίνονται και άλλες δραστηριότητες που δεν συνηθίζονταν στο παρελθόν. Παλαιότερα το ερασιτεχνικό σωματείο ήταν ουραγός. Τα ερασιτεχνικά σωματεία, όμως, προσφέρουν μεγαλύτερο κοινωνικό έργο.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ:

Δε μπορώ να ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Είχαμε χθες ένα ραντεβού με τον κ. Φιλίππου, αλλά αναβλήθηκε. Αν ο κ. Φιλίππου κοιτάει και προς αλλού, εγώ δε μπορώ να το γνωρίζω. Ξέρω μόνο τι θέλω εγώ και κοιτάω μόνο αυτό. Η ΑΕΚ, η ερασιτεχνική, σε κάθε περίπτωση δήλωσε το παρών εκεί που έπρεπε. Όταν κλήθηκε να πάρει την ΚΑΕ ήταν εκεί. Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε να μας ειδοποιήσει ο κ. Φιλίππου.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΝΑ «ΤΡΕΞΕΙ» ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ:

Όχι, δε νομίζω. Η επιτυχία της Εθνικής ομάδας, σαφώς ήταν πολύ σημαντική και θα κάνει τον κόσμο να επιστρέψει στο άθλημα αυτό. Επιπλέον, θα δώσει μια δυναμική στο χώρο, την οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Εμείς έχουμε οργανώσει την επόμενη μέρα σαν ερασιτεχνική, δεν περιμένουμε τον κ. Φιλίππου, πιστεύουμε ότι μπορούμε να την «τρέξουμε» πολύ καλά. Δεν είμαστε η έσχατη λύση. Δεν πήγαμε να πούμε ότι αφού δεν υπάρχει άλλη λύση θα την πάρουμε εμείς την ΚΑΕ, αλλά είπαμε ότι είμαστε εδώ και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK