Αήττητος ο Απόλλωνας, πρεμιέρα Κακιούση

Αήττητος ο Απόλλωνας, πρεμιέρα Κακιούση
Δεν είναι ότι καλύτερο ακόμα και σε έναν αγώνα προετοιμασίας η συζήτηση να περιστρέφεται στο αν μπορεί να είναι πολύ καλύτερη η ΑΕΚ. Απέναντι σε έναν, επιτέλους, σοβαρό Απόλλωνα Πατρών ο δικέφαλος έμοιαζε μία ταχύτητα πιο πίσω. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για τους Πατρινούς. Χωρίς Χαρίση, Λιαδέλη νίκησαν τους δευτεραθλητές αποδεικνύοντας πόσο διαφορετικά καλύτεροι θα είναι φέτος.

Το ζητούμενο για την Α1 είναι η ΑΕΚ. Από το πρώτο του κοουτσάρισμα στο τουρνουά της Κεφαλλονιάς ο Λευτέρης Κακιούσης είδε ότι η ομάδα δούλεψε πολύ καλά με τον συνεργάτη του Θανάση Παπαχατζή αλλά άνευ άμεσης ενισχύσεως θα διεκδικήσει μόνο μία συμμετοχή στην οκτάδα. Η προσθήκη του Σπύρου Παντελιάδη αποτελεί μία αρχή. Το γεγονός ότι ο Μιχάλης Πελεκάνος θα αργήσει να επιστρέψει κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη ενός γκαρντ που να είναι σε θέση να αγωνιστεί και στο «2» ενώ παραμένει ανοικτό το παράθυρο για μία ακόμα προσθήκη μόλις και αν ο Γιάννης Φιλίππου επισημοποιήσει την επιστροφή του. Ακόμα κι έτσι οι απαιτήσεις δεν μπορούν να είναι υψηλές τουλάχιστον στην αρχή.

Σε ότι αφορά στην αναμέτρηση προετοιμασίας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Απόλλωνα Πατρών, στο πρώτο ημίχρονο το δίδυμο Έιμπραμς-Τζούριτς συνεργάστηκε άψογα. Οι δύο ψηλοί του Απόλλωνα εμφανίζουν υψηλό δείκτη μπασκετικής ευφυίας και με την δική τους ώθηση, ο Χαρίσης κάθισε προληπτικά στον πάγκο με τράβηγμα στο στήθος, η ομάδα τους προηγήθηκε 17-15 και 31-19 στο 14. Οι αλλαγές του Ρούσο έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να πλησιάσει χάρις σε τρίποντα του Ταμίρ και να κλείσει το ημίχρονο δύο πόντους πίσω, 34-32.

Στην επανάληψη ο δικέφαλος προηγήθηκε 45-47 στο 26 αλλά δεν κράτησε την διαφορά αφού ο Τσάκιτς αυτή την φορά έδωσε το δικαίωμα στους Πατρινούς να προηγηθούν με 54-49. Κατά το τελευταίο δεκάλεπτο οι νικητές κράτησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τελικό 71-67.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης ήταν ο άτυχος της ημέρας καθώς τραυματίστηκε στην μέση και ως αποτέλεσμα αγωνίστηκε μόνο για πέντε λεπτά. Επέστρεψε στην Αθήνα αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.


Απόλλων: Καυκής 7, Εκινέ 4 (1), Γεωργαλής 6, Γκιζογιάννης 2, Τζούριτς 7, Έιμπραμς 17, Πέττας 2, Κουμπούρας 11 (2)

ΑΕΚ: Χάτζατζ 5, Καλαμπόκης, Κόπενραθ 15, Ρίματς 14 (2), Παπαιωαμείμ 9, Ταμίρ 12 (2), Μπουρούσης 6, Αθανασούλας 3(1), Μάτος, Μαγκουνής.


News 24/7

24MEDIA NETWORK