Αήττητος ο Άρης, πέρασε από την Πυλαία

Ο Αρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στην Πυλαία. Οι "κίτρινοι" επικράτησαν στη παράταση του ΠΑΟΚ με 79-76 διατηρώντας το αήττητο. Εύκολο απόγευμα για τον Παναθηναϊκο απέναντι στον Πανελλήνιο (92-65), δύσκολη νίκη του Αμαρουσίου επί του Απ.Πατρών (79-72).

Αήττητος ο Άρης, πέρασε από την Πυλαία
Ένας... Μαυροκεφαλίδης (αλλά και η άμυνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο) δεν ήταν αρκετός για να κερδίσει το συμπολίτη Άρη στο "αιώνιο" ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός σέντερ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, ανέτρεψε την εις βάρος της ομάδας του κατάσταση, έστειλε (με τη βοήθεια του Μάρεϊ) το παιχνίδι στην παράταση, όμως οι "κίτρινοι" με περισσότερες λύσεις στην επίθεση ήταν εκείνοι που έφυγαν με το διπλό από την Πυλαία νικώντας με 79-76. Έμειναν δε αήττητοι για τέταρτο ματς στο πρωτάθλημα όντες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρά το γεγονός πως ο Πρέλεβιτς γνώριζε πως το πλεονέκτημα του Άρη είναι κάτω από το καλάθι δεν βρήκε τρόπο να το αντιμετωπίσει. Προσπάθησε με τους Μάρεϊ και Ζούγιοβιτς να κερδίσει σε ταχύτητα (παίζοντας άμυνα από μπροστά), όμως η υπεροπλία του Μάικ Ούιλκινσον ήταν αδιαμφισβήτητη. Όποτε ο Αμερικανός φόργουορντ έπαιρνε τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, το καλάθι ήταν δεδομένο για τους φιλοξενούμενους, με τον σκόρερ να φτάνει με το... καλημέρα (πρώτο δεκάλεπτο) τους δέκα πόντους.

Και αν στην πρώτη περίοδο τα τρίποντα των Ζούγιοβιτς και Βασιλειάδη (τέσσερα στο σύνολο) κρατούσαν τον Δικέφαλο κοντά στο σκορ (21-26), μέχρι να αποχωρήσουν οι δυο αντίπαλοι για τα αποδυτήρια η διαφορά έφτασε σε διψήφια τιμή. Ξεπέρασε μάλιστα τους δεκαέξι, όταν με επιμέρους σκορ 16-3 οι "κίτρινοι" προηγήθηκαν με 49-33. Βρήκαν βλέπετε τον τρόπο να χτυπήσουν και από την περιφέρεια με τους Πάντιους και Μπρούερ να εκμεταλλεύονται τα κενά στην αντίπαλη άμυνα ζώνης.

Η βελτιωμένη -ομολογουμένως- εικόνα των "ασπρόμαυρων" στην άμυνα μπορεί να μην έφερε άμεσα αποτελέσματα στο τρίτο δεκάλεπτο (οι κίτρινοι είχαν τον έλεγχο του ματς λόγω των αντιπάλων λαθών), αποτέλεσε όμως βάση για την αντεπίθεση των τελευταίων δέκα λεπτών. Οι γηπεδούχοι, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να αναλαμβάνει το πλήθος των επιθέσεων φέρνοντας τες εις πέρας, έφτασαν αρχικά μέχρι το -5 (58-63, 60-65), ενώ στη συνέχεια με τρίποντο του Μάρεϊ ισοφάρισαν (69-69) στέλνοντας το ματς στην παράταση. Είχαν πάντως την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, όμως ο Ξανθόπουλος αστόχησε σε δυο βολές μην μπορώντας να χαρίσει στον ΠΑΟΚ μια μεγάλη νίκη.

Στην παράταση, οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα (71-73, 76-75), όμως το κόψιμο του Σιγάλα στον Γκαγκαλούδη στην τελευταία "ασπρόμαυρη" επίθεση και το καλάθι του Πάντιους στον αιφνιδιασμό χάρισαν μια σπουδαία νίκη στον Άρη (79-76), την τέταρτη στο πρωτάθλημα.


Τα δεκάλεπτα: 21-26, 37-49, 53-62, 69-69, 76-79

ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος 2, Βασιλειάδης 14 (1), Ζούγιοβιτς 12 (3), Γκαγκαλούδης 6, Μαυροκεφαλίδης 30 (1), Μάντσε 3 (1), Μάρεϊ 9 (2)

Αρης: Κάστλ 12 (1), Σιγάλας 5 (1), Μπρούερ 10 (2), Γουίλκινσον 17, Πάντιους 18 (2), Στακ 9, Κουλ 8


News 24/7

24MEDIA NETWORK