Aντετοκούνμπο ή Λέοναρντ για MVP; Ο Έντι Τζόνσον εκπλήσσει

Όπως όλα ετοιμάζονται για να σηκωθεί η αυλαία της σεζόν 2019-20 στο ΝΒΑ, το ESPN ασχολήθηκε με το 'ποιος θα είναι ο καλύτερος παίκτης αυτής της χρονιάς;'. Ως επικρατέστερους είχε τον Αντετοκούνμπο και τον Λέοναρντ. Μάντεψε ποιος βγήκε πρώτος.

Oι Αντετοκούνμπο και Λέοναρντ επελέγησαν από το πάνελ του ESPN ως οι πιθανότεροι να αναδειχθούν καλύτεροι παίκτες της νέας σεζόν.
Oι Αντετοκούνμπο και Λέοναρντ επελέγησαν από το πάνελ του ESPN ως οι πιθανότεροι να αναδειχθούν καλύτεροι παίκτες της νέας σεζόν. AP PHOTO/MORRY GASH

Για ένατη διαδοχική σεζόν, το ESPN έθεσε την εξής ερώτηση στους δικούς του ανθρώπους: είναι ο Καγουάι ή ο Γιάννης ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη; Το πραγματικό ερώτημα ήταν ποιος θα είναι ο καλύτερος της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι Μπράιαν Ουίντχορστ (αθλητικός συντάκτης από το Άκρον του Οχάιο, ο οποίος δουλεύει στον κολοσσό από το 2010, όταν έφυγε μαζί με τον ΛεΜπρον Τζέιμς για το Μαϊάμι, ώστε να καλύψει εκεί τα όσα έκανε ο King), Τζάκι ΜακΜιούλαν (freelancer αθλητική συντάκτης και αρθρογράφος στο ESPN, η οποία δουλεύει από το 1982 και μεταξύ άλλων έχει βοηθήσει τους Λάρι Μπερντ και Σακίλ Ο Νιλ να γράψουν τις βιογραφίες τους), Κερκ Γκόλντσμπερι, Άντριου Χαν και Κέβιν Πέλτον κατέθεσαν άποψη. Και το λόγο που επέλεξαν όποιον επέλεξαν oι συνεργάτες του The Hoop Collective Show, όπως ο Αντετοκούνμπο καθόταν στην κορυφή της λίστας.

O Γκόλντσμπερι, o οποίος ξεκίνησε από γεωγράφος, πέρασε στην οπτικοποίηση δεδομένων, έγινε υπάλληλος των Σπερς και της ομοσπονδίας μπάσκετ των ΗΠΑ πριν γίνει συνεργάτης του ESPN εξήγησε πως ο Greek Freak είναι ο καλύτερος, μακράν του δεύτερου Λέοναρντ γιατί α) είναι καλύτερος επιθετικός παίκτης, β) είναι καλύτερος αμυντικός παίκτης και 3) είναι 24 και ήδη MVP. “Είναι ο καλύτερος σκόρερ από το ποστ, μετά τον Σακίλ Ο Νιλ. Ηγήθηκε της λίγκας σε πόντους από το 'ζωγραφιστό', από όπου έβαλε τους περισσότερους μετά τον Shaq, τη σεζόν 2003-04”.

Η ΜακΜιούλαν θύμισε πως το ΝΒΑ έχει γίνει παιχνίδι που παίζεται κυρίως από την περιφέρεια, όπου το ποσοστό του Αντετοκούνμπο είναι κακό (25%). Όπως είπε “μια μέρα θα γίνει ο καλύτερος παίκτης, αλλά δεν είναι εκεί ακόμα, καθώς οφείλει να προσθέσει το σουτ τριών πόντων στο παιχνίδι του”.

Η κυρία της παρέας ζήτησε από όλους να θυμηθούν τι έγινε την τελευταία φορά που συναντήθηκαν ο Αντετοκούνμπο με τον Λέοναρντ, στους τελευταίους τελικούς της Ανατολής. “Ενώ προηγούνταν οι Μπακς, ο Νερς έριξε τον Καγουάι πάνω στον Γιάννη. Και τότε ο Καγουάι απέδειξε γιατί είναι καλύτερος αμυντικός από τον Γιάννη -ή από όποιον άλλον εκεί έξω”. Ο Γκόλντσμπερι της ζήτησε να γυρίσει στα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ, ώστε να θυμηθεί πως το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ. “Οι Ράπτορς έγιναν πρωταθλητές γιατί δημιούργησαν μια εξαιρετική ομάδα στην postseason, που περιλάμβανε τους Μαρκ Γκασόλ, Κάιλ Λόουρι, Σέρτζ Ιμπάκα, Πασκάλ Σιακάμ και Ντάνι Γκριν. Τύπους δηλαδή, που είναι εξαιρετικοί αμυντικοί. Τα συγχαρητήρια για τον περιορισμό του Αντετοκούνμπο ανήκουν στον Νερς περισσότερο από ό,τι ανήκουν στον Καγουάι, ο οποίος είναι εξαιρετικός στην περιφερειακή άμυνα πάνω στην μπάλα. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως ο Γιάννης είναι καλύτερος αμυντικός. Από τους 38 παίκτες που 'έπιασε' σε τουλάχιστον 300 σουτ πέρυσι ήταν ο πιο αποτελεσματικός rim protector, ενώ ήταν δεύτερος στα αμυντικά ριμπάουντ -πίσω από τον Τζόελ Εμπίντ. Αυτός ο τύπος υποτίθεται πως είναι σμολ φόργουορντ και παρ' όλα αυτά παίρνει ριμπάουντ και ρίχνει τάπες”.

Η ΜακΜιούλαν ξεκαθάρισε ότι η πρόθεση της δεν είναι να μειώσει τον Αντετοκούνμπο (“είναι φανταστικός παίκτης”), πρόσθεσε ωστόσο, πως ο κόουτς του Μιλγουόκι, Μάικ Μπαντενχόλζερ τον χρησιμοποίησε πολύ έξυπνα, ως off-ball αμυντικό με στόχο να προστατέψει το καλάθι. “Κάτι που είναι πιο εύκολο από το να αναλαμβάνεις κάποιους από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας”. Τη συνέχεια της συζήτησης μπορείς να τη διαβάσεις εδώ.

Στις γραμμές που ακολουθούν θα διαβάσεις τι είχε να καταθέσει ο Έντι Τζόνσον για όλα αυτά.

Ο 'χεράς', όπως τον χαρακτήρισε ο Γιάννης Φιλέρης, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό τη μόνη σεζόν που δεν ήταν στο ΝΒΑ, τιτίβισε σε retweet του άρθρου του ESPN πως “αγαπώ και τους δυο παίκτες και κάποια στιγμή θα κάνουμε αυτήν την κουβέντα, αλλά όχι. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ακόμα ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ.”

Ήλθε η ώρα να ρίξεις τη δική σου ψήφο

News 24/7

24MEDIA NETWORK