Απόλαυσε τιμές η Εθνική

Την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του μπάσκετ δεξιώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. "Γεμίσατε περηφάνια τις ψυχές μας", είπε ο πρώτος πολίτης της χώρας. "Παράδειγμα για τη νεολαία", χαρακτήρισε τους διεθνείς ο κ. Καραμανλής.

Απόλαυσε τιμές η Εθνική
Το Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι της Τρίτης, "γέμισε χρυσάφι". Η ομάδα μπάσκετ των ανδρών η οποία θριάμβευσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας/Μαυροβουνίου έγινε δεκτή και έλαβε τιμές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο πρώτος πολίτης της χώρας, ενώπιον των Ελλήνων αθλητών και του αρχιτέκτονα του θριάμβου, Παναγιώτη Γιαννάκη, δεν έκρυψε τη χαρά του...

" Σας ευχαριστώ όλους. Γεμίσατε με περηφάνια τις ψυχές όλων των Ελλήνων. Δώσατε ένα μήνυμα στην ελληνική νεολαία με τη δουλειά, το ήθος και τη συνέπειά σας. Αυτά τα στοιχεία ανέδειξαν την ομάδα και οι αντίπαλοι το αναγνώρισαν. Διάβασα τις σπουδαιότερες γερμανικές εφημερίδες και τα σχόλια ήταν τα καλύτερα ", είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε:

" Αποτελείτε παράδειγμα για τον αθλητισμό που επιθυμούμε, αυτόν του ήθους. Δείξατε πως μπορούμε να πετύχουμε. Ως Έλληνας πολίτης, σας ευχαριστώ. Αξίζετε όλοι συγχαρητήρια. Στον προπονητή σας, που σαν πατέρας σας οδήγησε στη δόξα. Στους ανθρώπους που έδωσαν πολλά για να πετύχετε. Εύχομαι και άλλες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Είμαι βέβαιος πως θα δώσετε και άλλες φορές ανάλογη χαρά ".

Εν συνεχεία, ακολούθησαν χειραψίες με κάθε έναν διεθνή, τον Γιαννάκη αλλά και τον πρόεδρο της Fiba Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Τέλος, κάθε Πρωταθλητής Ευρώπης πήρε αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ ως ανταπόδοση, ο Κάρολος Παπούλιας έλαβε μία φανέλα και μία μπάλα με τις υπογραφές της ελληνικής αποστολής. Δεν έλειψε το χιούμορ από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, " με προκαλείτε να αλλάξω άθλημα", όπως και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η συνέχεια στο Μαξίμου

Ακολούθως, οι νικητές του Ευρωμπάσκετ πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής με τα εξής λόγια: " Δεν είναι ώρα για τυπικότητες. Μας δώσατε χαρά και συγκίνηση εκφράζοντας όλους τους Έλληνες. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ως μεγαλύτερος, θυμάμαι με συγκίνηση τον προπονητή σας, Παναγιώτη Γιαννάκη να σηκώνει το τρόπαιο το 1987 και αντιλαμβάνομαι πως σας έχει μεταδώσει τη δύναμη του χαρακτήρα του. Η επιτυχία σας δείχνει την αξία που μπορεί να έχει ο αθλητισμός της χώρας μας και αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τη νεολαία προκειμένου αυτή να μείνει μακριά από αποτρεπτικούς δρόμους ".

Ο κ. Καραμανλής απευθύνθηκε προς τον κ. Βασιλακόπουλο, στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια και τόνισε την αναγκαιότητα εύρεσης και άλλων ικανών παραγόντων.
Στο τέλος, δεν έλειψε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών.

** Την Παρασκευή νυμφεύεται ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος πήγε στο Μαξίμου με το προσκλητήριο να το κρατάει ο Νίκος Φιλίππου. Έτσι, στη λίστα των υψηλών προσκεκλημένων είναι και το πρωθυπουργικό ζεύγος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK