Αρεσε ξανά

Αρεσε ξανά
Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της Βιλερμπάν με 82-61. Οι «ερυθρόλευκοι» σε συνδυασμό με την ήττα της Σλασκ από την Εφές στην Τουρκία, ανεβαίνει στην πέμπτη θέση και κρατάει την πρόκριση στα χέρια του. Με νίκη επί της αδιάφορης Αλμπα την τελευταία αγωνιστική στην Γερμανία ο Ολυμπιακός προκρίνεται σίγουρα ενώ ακόμα και με ήττα μπορεί να προκριθεί και ως καλύτερος έκτος.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό, ήταν οι Σκλάβος με 19 πόντους και Γιούρακ με 18, ενώ ο Σάκοτα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το ενθαρρυντικό για τους κόκκινους ήταν ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (το πρώτο με το Ηράκλειο) κέρδισαν άνετα ενώ έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, στοιχείο που δεν είχαν στα προηγούμενα ματς.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Ολυμπιακό απέναντι στην αδιάφορη Βιλερμπάν, ειδικά μετά την ήττα της Σλασκ στην Τουρκία όπου με νίκη την ξεπερνούσε στην βαθμολογία και έπιανε την πέμπτη θέση που δίνει την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αυτό το είχαν καταλάβει με τον καλύτερο τρόπο οι παίκτες του Σάκοτα οι οποίοι με ένα τρίποντο και δύο βολές από τον Γιούρακ, ένα τρίποντο από το Λιαδέλη και ένα καλάθι του Μπάγκαριτς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν γρήγορα προβάδισμα με 10-2. Οι Γάλλοι όμως αντέδρασαν και με συνεχόμενες βολές μείωσαν σε 10-7. Oι φιλοξενούμενοι αφού έβλεπαν τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς το καλάθι με ευκολία, κατάφεραν να πάρουν και προβάδισμα στο σκορ ( 13-14) με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι αλλαγές του Σάκοτα έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα. Τόμιτς, Γκόρενς και Σκλάβος όχι μόνο έσφιξαν την άμυνα του Ολυμπιακού αλλά έδωσαν και σημαντικές λύσεις στην επίθεση ιδιαίτερα ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου. Αυτό είχε ως απότελεσμα οι Πειραιώτες όχι μόνο να ξαναπάρουν προβάδισμα στο σκορ αλλά να χτίσουν και μια διαφορά 12 πόντων (32-20). Μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου, η άμυνα συνέχιζε να είναι εξαιρετική και στην επίθεση ο Σκλάβος, ο Γιούρακ και ο Γκόρενς μεγάλωναν και άλλο την διαφορά. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό μπροστά με 39-23 και το ροζ φύλλο αγώνα που θα του έδινε την πέμπτη θέση να είναι κοντά.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα ενώ και στην επίθεση αν εξαιρέσει κανείς κάποια μικρά κενά διαστήματα ήταν καλή. Ο πρωταγωνιστής για τους «κόκκινους» που έδωσε το σύνθημα για να πάρει ο Ολυμπιακός αυτή την διαφορά, ήταν ο Βαγγέλης Σκλάβος με 12 πόντους ενώ άξιος συμπαραστάτης ο Γιούρακ με 8. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε ήταν ότι στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός στην άμυνα στοιχεία που δεν μας είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια.

Το ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο μέρος δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Οι Γάλλοι με δύο συνεχόμενα καλάθια του Χοντ μείωσαν καταρχήν 39-27, ενώ λίγο αργότερο με τρίποντο του Σοσού η διαφορά έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους (43-34). Οι «ερυθρόλευκοι» όμως κάπου εκεί ξύπνησαν αφού ήθελαν να τελειώσουν το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται και με 5 πόντους του Μπάγκαριτς, δύο του Λιαδέλη και δύο του Τόμιτς η ομάδα του Σάκοτα πήρε ξανά διαφορά 14 πόντων (48-34) αποκαθαστώντας την πράξη. Με ένα τρίποντο του Λιαδέλη ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά διαφορά 15 πόντων (51-36). Λίγο αργότερα η διαφορά άγγιξε και τους 20 πόντους (55-36) με πόντους από το «λιονταράκι» και τον Μπόρις Γκόρενς. Οι παίκτες του Σαρ με τρίποντο του Ντιουμασί και καλάθι του Σοσού μείωσαν προς στιγμήν σε 55-41 για να τελειώσει το δεκάλεπτο με καλάθι του Γιούρακ 57-43.

Χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να ελέγχουν τον αγώνα. Με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή άμυνα, δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα να κάμψουν την αντίσταση των Γάλλων. Στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Γιούρακ με τον Σκλάβο που συνέχιζε να κάνει πολύ καλό παιχνίδι ανέβασαν την διαφορά στους 18 (63-45). Η πιεστική άμυνα των γηπεδούχων οδηγούσαν τους Γάλλους σε λάθη και ο Σκλάβος συνέχιζε να φορτώνει το καλάθι της Βιλερμπάν με άλλους πέντε πόντους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Ολυμπιακό να ανεβάζει την διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους (70-49) και τον Σκλάβο να φτάνει τους 19 με 3/3 τρίποντα.

Η διαφορά έπιασε και τους 23 πόντους (72-49, 75-52 και 77-54) και όλοι περίμεναν να δουν που θα φτάσει η διαφορά στο τέλος του παιχνιδιού. Eτσι το τέλος του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με 82-61 και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Oλυμπιακός:Γκόρενς 9, Λιαδέλης 13, Χαρίσης Χ.6, Μπάγκαριτς 7, Σκλάβος 19, Διαμαντόπουλος 6, Γιούρακ 18, Τόμιτς 4

Βιλερμπάν:Ντιουμασί 5, Τουρέ 3, Χοντ 12, Αλιγιεβας 6, Σοσού 11, Γκούλιας 8, Τζιφά 11, Οουνες 5

News 24/7

24MEDIA NETWORK