Αυτός είναι ο εστιάτορας που έδωσε τα 2.2 δισ. για τους Ρόκετς

Με ποσό - ρεκόρ για τα οικονομικά δεδομένα του ΝΒΑ πωλήθηκαν οι Χιούστον Ρόκετς. Γηγενής ο μεγαλο-επιχειρηματίας που έγινε αφεντικό σε μια ομάδα που θέλει ν' ανακτήσει τα πρωτεία για πρώτη φορά μετά το 1995.

Αυτός είναι ο εστιάτορας που έδωσε τα 2.2 δισ. για τους Ρόκετς

Όταν ο Λέζλι Αλεξάντερ ανακοίνωσε πως πουλάει τους Ρόκετς, προέκυψαν τρία μεγάλα ερωτήματα. Γιατί (σε μια τέτοια περίοδο), πόσο (είναι το τίμημα) και ποιος (θα τον διαδεχθεί).

Το πρώτο αποδείχθηκε προσωπική απόφασή του Αλεξάντερ, κάτι που ήθελα να κρατήσει για τον εαυτό του, αφού πρώτα είχε κλείσει τις συμφωνίες με Πολ και Χάρντεν. Τα άλλα δύο απαντήθηκαν στην πορεία, διότι αγοραστής, αξιόλογος μάλιστα, βρέθηκε πριν καν συμπληρωθούν δυο μήνες από τη στιγμή που μπήκε πωλητήριο.

Ο Τεξανός Τίλμαν Φερτίτα εμφανίστηκε στο προσκήνιο, έριξε στο τραπέζι 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα "έσκασε" χοντρά κοινώς, και αγόρασε όλο το πακέτο των μετοχών που αρχικά είχαν εκτιμηθεί στο 1.7 εκατομμύρια και ο πρώην κάτοχος τις είχε αγοράσει μόλις 85 εκατ το 1993.

Ποιος είναι ο 60χρονος που έγινε αφεντικό των Ροκέτς; Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους στις ΗΠΑ στον τομέα της εστίασης (και όχι μόνο). Εστιάτορας δηλαδή... Άρχισε ως συνεργάτης σε μια ψαροταβέρνα στο πρώτο μισό των 80s και κατέληξε να του ανήκουν (και να διαχειρίζεται) ξενοδοχειακές μονάδες, καζίνο (σε Λας Βέγκας, Ατλάντικ Σίτι και αλλού) και άλλοι χώροι διασκέδασης (ενυδρεία, λούνα παρκ, κλπ) πέρα από μια σειρά πανάκριβων εστιατορίων - πλέον ασχολείται και με τηλεοπτικές παραγωγές.

Μέχρι και δικό του χώρο στο αεροδρόμιο του Χιούστον διαθέτει για την ιδιωτική συλλογή του! Ούτε φυσικά στον αθλητισμό ήρθε ουρανοκατέβατος, αφού και με τους Τέξανς, ομάδα του αμερικάνικου φούτμπολ, είχε εμπλακεί και με τους Άστρος, ομάδα του μπέιζμπολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK